Nyheter

Bilde av person foran en gul robot

Agrifoodtech-landslag skal løfte norsk teknologi ut i verden

– Jordbruket er inne i en stor omstilling med bruk av sensorer, styringssystemer, kunstig intelligens og automasjon, og vi har bedrifter som kan vinne fram internasjonalt, sier administrerende direktør Frank Larsen i Klosser Innovasjon.

Les mer
To mannspersoner som står med et industrielt apparat i gir tommel opp.

Kommersielt gjennombrudd for innovasjonsdrevet industriselskap  

Den første kommersielle avtalen er sikret for industribedriften Bioenvision med base på Herøya i Porsgrunn. Om få år regner ledelsen med at det blir oppkjøp og milliardomsetning. Selskapet er et resultat av langvarig industriforskning i norske FoU-miljøer. Men, hva skal til for at det blir industri-produksjon i Norge? Bli med «på innsiden» av en gründer-bedrift som skimter markedssuksess, innimellom utfordringene.

Les mer
Bilde av vindmøller til sjøs.

Katapult-sentre i åtte av elleve nye Grønn plattform-prosjekter

– Partnerskap og samarbeid er en viktig drivkraft for fremgang og vekst innen forskning og innovasjon. Dette bekreftes av det imponerende antallet Grønn-plattform-prosjekter som involverer katapult-sentre og målbedrifter i Sivas innovasjonsselskap, sier Gaute Moldestad, direktør Industri i Siva.

Les mer
Bildet viser en mann og en dame som står barbeint på en strand med masse tang.

Norsk-meksikansk bedrift vil bli verdensledende innen tang og tare

Den invaderende tangarten sargassum ødelegger for skilpadder, sjøgress, korallrev og turister i Karibia. Et norsk-meksikansk firma er i ferd med å utvikle selvgående, miljøvennlige droner for å få kontroll på taren, som de akter å foredle og videreselge til ulike sektorer i næringslivet.

Les mer
Bildet viser en jente som har på seg VR-briller

Ledige stillinger i Siva

Vil du jobbe tett på industri og næringsliv i hele landet? Det skjer mye spennende og vi trenger flere flinke folk. Vi har to ledige stillinger og søker prosjektsjef industriområder og selskapsjurist/-advokat.

Les mer
Illustrasjon av personer som løfter pakker ved et samlebånd.

Julehilsen fra Siva – 2022

Nok en gang legger vi bak oss et år som ble veldig annerledes enn det vi så for oss når det begynte. Vi trodde dette var året vi skulle legge pandemien bak oss, men vi i stedet har vi måtte lære oss å leve med den. Vi trodde dette var året verden skulle normaliseres, men i stedet har det blitt krig, krise og knapphet.

Les mer
Bilde av mann i mørk dress i et næringsbygg

Milliardløft for grønn forskning og innovasjon i næringslivet

Elleve nye forsknings- og innovasjonsprosjekter får til sammen 623 millioner kroner gjennom ordningen Grønn plattform, for å utvikle klima- og miljøvennlige løsninger i næringslivet.

Les mer
Bilde av mann i mørk dress foran en storskjerm.

Et enklere, grønnere og mer helhetlig virkemiddelapparat for næringslivet

Næringsminister Jan Christian Vestre har lyttet til tilbakemeldingene fra næringslivet, og utfordret virkemiddelaktørene til å utvikle seg for framtidens næringsliv. Nå har han presentert det nye virkemiddelapparatet.

Les mer
Bilde av ti personer foran et kar med fisk.

Skal åpne døren til innlandsoppdrett

Klosser Innovasjon mener innlandsoppdrett av røye kan bli en ny vekstnæring i Innlandet. Nå skal de bidra til at det blir raskere og enklere å få gjennom akvakultur-konsesjoner og etablere landbaserte oppdrettsanlegg i regionen.

Les mer
Bildet viser to smilende damer som står foran en vegg

Bedrifter over hele landet får tilgang til nettverk og mer kompetanse

I januar 2023 starter en ny tiårig programperiode for Sivas næringshage- og inkubasjonsprogrammer. 73 innovasjonsselskaper over hele landet skal gjennom programmene bidra med nettverk, partnere og kompetanse til norske bedrifter. Her ser du hvilke.

Les mer
Bilde av bygning med REEtec-profilering.

Bygger opp nordisk industri fra Siva-bygg i Porsgrunn

Det norske selskapet REEtec har utviklet en ny, miljøvennlig og bærekraftig teknologi for separasjon av sjeldne jordartselementer som trengs i det grønne skiftet. Nå skal den første fabrikken etableres i Norge, i et Siva-bygg på Herøya.

Les mer
Bilde av mannsperson

Sprer katapult-ordningen til Distrikts-Norge

– Dette er strålende nytt for små og store bedrifter i hele Norge som nå får enda bedre tilgang til å utvikle, teste og simulere løsningene sine, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Les mer
Bilde av hvitt næringsbygg

Consto Nord bygger BREEAM-NOR Outstanding for Siva

– Det nye byggetrinnet på Siva Innovasjonssenter Tromsø er et eksempel på hvordan Siva utfordrer og samarbeider med bransjen for å bane vei mot morgendagens løsninger, sier eiendomsdirektør Lise Bartnes Aalberg i Siva.

Les mer
Profilbilde mann

Siva får ny toppleder

Jan Morten Ertsaas har takket ja til jobben som administrerende direktør i Siva – Selskapet for industrivekst. Han tar over etter Andreas Krüger Enge, som har vært konstituert toppsjef i selskapet siden juni 2021.

Les mer
Bilde av person bak pil som peker oppover

Ny skalerings-satsing skal styrke Norges eksportpotensial

I Sivas nye inkubasjonsprogram er det utarbeidet en skalerings-satsing, og gjennomført en skisseutlysning. Totalt 64 aktører fra hele landet er representert i de 15 søknadene Siva har mottatt innen fristens utløp.

Les mer