Fikk hjelp av inkubatoren

I 2012 ble Ann-Kristin Johansen og hennes firma Dynamisk Helse AS kåret til Årets oppfinner av Kommunenes Sentralforbund og Sykepleien. Hun utvikler en ny læreplattform for ufaglærte i helsevesenet, kalt Drops. Spillteknologi og sosiale medier ligger i bunn for opplæringssystemet og tanken er at de på første arbeidsdag får utdelt brukernavn og passord til Drops. På den måten kan de få online brukeropplæring når som helt og hvor som helst.

Det er snart fem år siden Ann-Kristin Johansen første gang tok kontakt med Leiv Eriksson Nyskaping (LEN) i Trondheim.

– Jeg var lita og usikker der jeg stod utenfor døra til LEN. Jeg tok jo steget ut av det trygge, sier Ann-Kristin Johansen i et intervju med Byavisa. Hun gikk fra fast stilling som sykepleier til å bli gründer.

– Ekstremt nifst, men samtidig en deilig følelse av å drive med ekstremsport. Det første møtet på LEN utgjorde forskjellen, sier hun. På LEN fikk hun hjelp til å videreutvikle ideen sin og fikk hjelp blant annet til å utforme en søknad til Innovasjon Norge. Les hele artikkelen i Byavisa: http://byavisa.no/2014/01/21/jeg-gir-meg-aldri/

 

I tillegg til inkubatorplassen ved LEN ble hun også med i Siva-programmet Kvinnovasjon, hvor hun har vært månedens gründer.

Les intervjuet med Ann-Kristin på Kvinnovasjon, og se tipsene hennes til andre gründere: http://kvinnovasjon.no/grunder/ann-kristin-johansen-sor-trondelag

 
Leiv Eiriksson Nyskaping tilbyr et sammensatt innovasjonsmiljø bestående av rådgivning, kurs, kapitalnettverk og utviklingsmiljø. LEN hjelper bedrifter og bedriftsklynger fra oppstart til levedyktig bedrift.

LEN er en av inkubatorene i Sivas inkubatorprogram. Inkubatorene øker bedriftenes vekstkraft og skaper flere levedyktige bedrifter. Inkubatoren er tilknyttet større industribedrifter, universiteter eller høyskoler. Siva er aktiv eier i alle innovasjonsselskapene og driver det nasjonale inkubatorprogrammet.

 

Foto: Drops

 

 

 

 

Flere artikler

  • God jul og takk for i år

    Neste år skjer det ekstra mye spennende hos oss i Siva. Vi fyller 50 år og kommer til å fremstå i helt ny visuell drakt med nyoppussede lokaler. Som alltid er vi opptatt av nyskaping og bærekraftig drift, hvor også gjenbruk er en viktig brikke – noe som gjenspeiles i årets lille julehilsen. 

  • Håndtrykk for bedre regionalt samarbeid

    Tettere samarbeid mellom fylkeskommunene og virkemiddelapparatet skal gi bedre regional næringspolitikk. Tirsdag 28. november ble en ny regional samarbeidsmodell formalisert gjennom et forpliktende håndtrykk.