Erna Solberg besøkte Forskningsparken i Narvik

Fredag 9. august besøkte Erna Solberg Forskningsparken i Narvik. Høyrelederen ønsket å få lære mer om innovasjonssystemet.

Erna Solberg, ordførerne i Narvik og Evenes samt øvrige representanter for partiet fikk presentert Forskningsparken og de utfordringer som innovasjonsaktører står over for.

– Vi ønsket å vise Erna Solberg den positive utviklingen av teknologibedrifter i Narvikregionen, og samtidig fortelle om de utfordringene vi som innovasjonssystem har. Det forteller inkubatorleder Michelle Opshaug i Forskningsparken i Narvik.

 

Budskapet til Solberg fra Forskningsparken var tydelig:

* behov for økt tilgang på tidligfasefinansiering for gründere og vekstbedrifter
* samordning av virkemiddelapparatet
* insentiver for kommersialisering av FoU resultat

 

Inkubatorbedriften Narvik Composite presenterte selskapet og deres vei fra idé til bedrift. Nå arbeides det med å realisere en ny fabrikk til selskapet.

– Narvik Composite er et meget godt eksempel på denne positive utviklingen og på utfordringene som er skissert, forteller Michelle Opshaug.

– Vi får til mye, og med noen flere muskler kunne vi, og mange andre i innovasjonssystemet, fått til enda mer, avslutter Opshaug.

Michelle Opshaug foto Daniel Lindberg
Michelle Opshaug er inkubatorleder i Forskningsparken Narvik
Foto: Daniel Lindberg

 

Les mer om Forskningsparken i Narvik her.

Les mer om SIVAs inkubatorprogram her.

 

Flere artikler

  • Ledige stillinger i Siva

    Vi søker engasjerte medarbeidere som vil være med å rigge Siva for fremtiden. Vi tilbyr en spennende og variert arbeidshverdag i et selskap med et viktig samfunnsoppdrag.

  • Utbygging av Astafjord Industrier er ferdigstilt

    Kassefabrikken skal betjene leveranser til Astafjord Slakteri, men har mulighet for utvidet kundekrets på sikt. Olje- og melfabrikken er i utgangspunktet basert på råstoff fra Astafjord Slakteri.