Statsbudsjettet 2015: Siva får 8 millioner ekstra til inkubasjon

Dette kommer fram i den godkjente budsjettavtalen mellom Venstre, KRF og regjeringspartiene som ble lagt fram fredag.

Monica-mæland
Næringsminister Monica Mæland øker Sivas budsjett for utvikling av oppstartsbedrifter. Foto: Christine Spersrud Haug / NFD

En av endringene i statsbudsjettet er at Nærings- og fiskeridepartementet gir 8 millioner kroner ekstra til styrking av Sivas inkubasjonsarbeid.

– Dette er svært gledelig og dessuten en anerkjennelse av Sivas viktige arbeid for næringsutvikling og infrastruktur for nyskaping, sier Sivas kommunikasjonsdirektør Roy Strømsnes.

Fra idé til marked

Sivas inkubasjonsprogram gir tilskudd til utvalgte inkubatorer i hele landet. Deres hovedoppgave er å utvikle oppstartsbedrifter i en tidlig fase og klargjøre ideene til å møte marked og investorer. Les mer om Sivas inkubatorprogram her.

Tidligere i år ble det kjent at Siva gjennom egne prioriteringer la 30 millioner ekstra på bordet for å styrke utvalgte inkubatorer i Sivanettverket.

Les hele budsjettavtalen.

Flere artikler

  • Ledige stillinger i Siva

    Vi søker engasjerte medarbeidere som vil være med å rigge Siva for fremtiden. Vi tilbyr en spennende og variert arbeidshverdag i et selskap med et viktig samfunnsoppdrag.

  • Utbygging av Astafjord Industrier er ferdigstilt

    Kassefabrikken skal betjene leveranser til Astafjord Slakteri, men har mulighet for utvidet kundekrets på sikt. Olje- og melfabrikken er i utgangspunktet basert på råstoff fra Astafjord Slakteri.