Statsbudsjettet 2015: Siva får 8 millioner ekstra til inkubasjon

Dette kommer fram i den godkjente budsjettavtalen mellom Venstre, KRF og regjeringspartiene som ble lagt fram fredag.

Monica-mæland
Næringsminister Monica Mæland øker Sivas budsjett for utvikling av oppstartsbedrifter. Foto: Christine Spersrud Haug / NFD

En av endringene i statsbudsjettet er at Nærings- og fiskeridepartementet gir 8 millioner kroner ekstra til styrking av Sivas inkubasjonsarbeid.

– Dette er svært gledelig og dessuten en anerkjennelse av Sivas viktige arbeid for næringsutvikling og infrastruktur for nyskaping, sier Sivas kommunikasjonsdirektør Roy Strømsnes.

Fra idé til marked

Sivas inkubasjonsprogram gir tilskudd til utvalgte inkubatorer i hele landet. Deres hovedoppgave er å utvikle oppstartsbedrifter i en tidlig fase og klargjøre ideene til å møte marked og investorer. Les mer om Sivas inkubatorprogram her.

Tidligere i år ble det kjent at Siva gjennom egne prioriteringer la 30 millioner ekstra på bordet for å styrke utvalgte inkubatorer i Sivanettverket.

Les hele budsjettavtalen.

Flere artikler

  • God jul og takk for i år

    Neste år skjer det ekstra mye spennende hos oss i Siva. Vi fyller 50 år og kommer til å fremstå i helt ny visuell drakt med nyoppussede lokaler. Som alltid er vi opptatt av nyskaping og bærekraftig drift, hvor også gjenbruk er en viktig brikke – noe som gjenspeiles i årets lille julehilsen. 

  • Håndtrykk for bedre regionalt samarbeid

    Tettere samarbeid mellom fylkeskommunene og virkemiddelapparatet skal gi bedre regional næringspolitikk. Tirsdag 28. november ble en ny regional samarbeidsmodell formalisert gjennom et forpliktende håndtrykk.