Rauma kan få innovasjonssenter

Under Raumakonferansen tirsdag signerte Siva, Rauma kommune og sentrale bedrifter en intensjonsavtale om etablering av et innovasjonsselskap og innovasjonssenter. 

– Vi håper å kunne skape et miljø der framtidens arbeidsplasser kan utvikles, sier Tor Bjøru i Siva. Fram til nyttår skal det arbeides med hva innholdet skal være i det nye innovasjonssenteret. 

Bedritene Plasto, PartnerPlast, Aak Safety og Nordveggen er først ute, men flere vil komme med etter hvert, sier Lars Stenerud som er bedritsleder i Plasto og styreleder i Rauma Næringslag.

Strategi og rollefordeling

Stenerud forteller at det første halve året vil gå med til å fordele roller og definere strategier og mål.

– Til neste sommer skal vi ha på plass en prosjektleder som skal lede prosessen videre. Eller kanskje vi skal ha en base av folk i dette arbeidet, sier Stenerud og forteller at dette tiltaket er ganske spesielt på et sted som ikke har verken høgskole eller universitetet.

Les mer i Åndalsnes avis

Flere artikler

  • God jul og takk for i år

    Neste år skjer det ekstra mye spennende hos oss i Siva. Vi fyller 50 år og kommer til å fremstå i helt ny visuell drakt med nyoppussede lokaler. Som alltid er vi opptatt av nyskaping og bærekraftig drift, hvor også gjenbruk er en viktig brikke – noe som gjenspeiles i årets lille julehilsen. 

  • Håndtrykk for bedre regionalt samarbeid

    Tettere samarbeid mellom fylkeskommunene og virkemiddelapparatet skal gi bedre regional næringspolitikk. Tirsdag 28. november ble en ny regional samarbeidsmodell formalisert gjennom et forpliktende håndtrykk.