Siva styrker innsatsen mot næringshagene

Næringshagene_illustrasjon-590x472

I budsjettavtalen for 2018 øker Kommunal- og moderniseringsdepartementet tilskuddet til Sivas næringshageprogram med 15 millioner.

En næringshage arbeider for utvikling av næringslivet i sin region og har bedrifter som er tilknyttet eller samlokalisert. Gjennom næringshageprogrammet støtter Siva operatørene med tilskudd, kompetanse og nettverk.

En økning på 15 millioner vil bety en styrking av næringshagene som utviklingsaktør for bedrifter i distriktene, sier Randi Torvik, fagansvarlig for Sivas programvirksomhet.

Sivas næringshager skapte rekordresultat i 2016 med 20% økning i antall bedrifter til om lag 1600. I perioden 2013-2016 har bedriftene i næringshageprogrammet hatt en akkumulert omsetning på 115,82 milliarder kroner og en akkumulert verdiskaping på 34,67 milliarder kroner.

– Evalueringer har vist at Næringshageprogrammet er et godt redskap for næringsutvikling og verdiskaping i distriktene. En økning på 15 millioner vil bety en styrking av næringshagene som utviklingsaktør for bedrifter i distriktene, sier Randi Torvik, fagansvarlig for Sivas programvirksomhet.

Laila Steine, styreleder i Næringshage-foreningen i Norge

– Dette er veldig gledelig og bekrefter næringshagene sin posisjon som viktige utviklingsmiljøer for små og mellomstore bedrifter i hele landet sier Laila Steine, styreleder i Næringshagene i Norge.

– Verdiskapingen i og rundt næringshagemiljøene er betydelig og økende, og næringshageprogrammet virker der det skal virke. Økningen i programaktivitet vil bidra til ytterligere verdiskaping i eksisterende næringsliv og etablering av nye framtidsrettede bedrifter i distriktene, sier Steine.

I budsjettavtalen for 2018 har Siva fått fornyet tillit med 115 millioner i økte bevilgninger. Disse skal brukes til å styrke inkubasjonsprogrammet, nyopprettede Norsk katapult og næringshageprogrammet. Dette er et viktig signal til innovasjon og vekst i norsk næringsliv med muligheter både for nye og mer etablerte bedrifter.

Sivas næringshageprogram har per i dag 40 operatører rundt om i landet. Programmet har som hovedmål å bidra til økt verdiskaping, vekst og utvikling av norsk næringsliv, fortrinnsvis i distriktene.

Les mer om Sivas næringshageprogram