Utfordrer økonomiske, teknologiske og geografiske grenser

En gullrekke av innledere står klare til å diskutere, inspirere og utfordre på Sivakonferansen i Trondheim 9. mai.

Årets konferanse handler om «den grenseløse industrien». Om hvordan næringslivet og den nye industrien påvirkes av teknologiske, geografiske og økonomiske grenser i bevegelse. Forskning og utvikling redefinerer hva som er mulig. Det pågår en politisk debatt om hvordan Norge skal løfte seg som industrinasjon i tiden framover. Hva gjør dette med rammevilkårene for norske bedrifter? Er vi rustet til å manøvrere i raskt skiftende landskap eller bygger vi nye veier etter gamle kart?

Mer om Sivakonferansen 2017

Årets innledere

Sivakonferansen utforsker mulighetene og utfordringene i disse paradigmeskiftene. Gjennom innlegg fra sentrale aktører i næringsliv, forskning og politisk sektor diskuterer vi hvordan vi kan utnytte våre regionale fortrinn i et globalt marked, hvordan nye nettverk og samarbeid kan bli til ny industri, og hvordan de statlige virkemidlene kan være utløsende.

 • Marte Gerhardsen fra tankesmien Agenda gir innspill til framtidens industripolitikk
 • Filosof og fredsforsker Henrik Syse diskuterer næringsutvikling i et globalt samfunnsperspektiv
 • Øystein Dørum tar pulsen på de økonomiske strømningene og trendene i norsk og internasjonalt næringsliv
 • Hege Skryseth viser hvordan Kongsberg Digital åpner nye marked gjennom smart bruk av teknologi og digitalisering
 • Hilde Svenning, Ottar Tollan og Jan Gabor deler sine egne erfaringer fra grensesprengende industriutvikling
 • Eva Bratholm er årets konferansier
 • Listen over innledere oppdateres fortløpende fram mot konferansen

 

fotocollage1

Hvem vinner Sivaprisen 2017?

Formålet med Sivaprisen 2017 er å løfte fram et miljø som over tid har vist særlige kvaliteter innenfor industriell omstilling. Prisen er på 300.000 kroner og deles ut på Sivakonferansen 9. mai. Klikk på lenken under for å nominere din kandidat.

"

- Industri er en av de viktigste grunnpilarene i et lands økonomi, og Siva ønsker å løfte frem omstillingsdyktige industrimiljøer, sier Ulf Hustad, rådgiver i Siva.

"

– Industri er en av de viktigste grunnpilarene i et lands økonomi, og Siva ønsker å løfte frem omstillingsdyktige industrimiljøer. En liten omskriving av Darwins kjente sitat om Survival of the fittest viser at: It is not the strongest species that survive, nor the most intelligent, but the ones most responsive to change!

Det gjelder også for industrien, og heldigvis har vi mange gode norske industrimiljøer som beviser dette, sier Ulf Hustad, rådgiver i Siva.

Nominer din kandidat innen 29. mars 2017.

Endelig vinner kåres av deltakerne på Sivakonferansen gjennom en live avstemning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere artikler

 • Ingrid Riddervold Lorange ny toppsjef i Siva

  Ingrid Riddervold Lorange (49) har takket ja til jobben som administrerende direktør i Siva. Når hun tiltrer 1. oktober, tar hun over etter Stein Terje Dahl (63) fra Interim Norge AS som har vært konstituert toppsjef i Siva siden januar. Lorange er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun kommer fra Telenor og stillingen som leder […]

 • 3D printet grunnstein på Åndalsnes

  Lørdag morgen ble en viktig milepæl feiret på Åndalsnes: grunnsteinen til det nye Innovasjonssenter Åndalsnes (INÅ) ble lagt ned. Siva investerer 20 millioner og senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.

 • Et betydelig løft for Sivas næringshage- og inkubasjonsprogram

  En nasjonal evaluering av Sivas til sammen 75 operatører innenfor næringshage- og inkubasjonsprogrammet har resultert i nye og mer effektive tilskuddsmodeller. I tillegg økes de samlede programtilskuddene med 15 %, og innsatsen overfor inkubatorer og næringshager med et betydelig potensiale til å bidra til ytterligere vekst og utvikling i norsk næringsliv forsterkes.