Norge har helt spesielle konkurransefortrinn. Vi har store naturressurser, høy kompetanse og en unik samarbeidskultur. Hvordan utvikle våre fortrinn og hvilke nye kan skapes? Dette må ses i sammenheng med at industrien skal bli grønnere, smartere og mer nyskapende. Og hvordan forsterke en kultur for kunnskapsdeling på tvers av bransjer og geografi?

Meld deg på og få adgang til årets viktigste møteplass.

TID OG STED

 • Clarion Hotel & Congress Trondheim
 • Tirsdag 21. mai 2019
 • Deltakeravgift: kr 3 990.- (inkl mva)
 • Festmiddag 21. mai er inkludert i deltakeravgiften
 • Registrering fra kl 08.00 (programstart kl 09.00)
 • Kvelden-før konferansen inviterer vi til et uformelt treff med mat og drikke i våre egne lokaler på Pirsenteret (mandag 20. mai kl 1900-2230) Pris kr 500,- (forbehold om ledige plasser, dette arrangmentet fulltegnes fort)

Sivakonferansen er et nasjonalt møtested for næringsliv, forskning, innovasjon og offentlig forvaltning. Ambisjonen er å bidra til kunnskapsdeling, verdiskaping og nettverksbygging på tvers av utviklingsmiljøer, næringslivsaktører og virkemiddelapparat.

Tradisjonen tro deler vi ut Sivaprisen, som skal gå til et miljø som over tid har vist særlige kvaliteter innen for innovasjon, bærekraft, samhandling, eller bygd fremtidsrettet næring på norske fortrinn, i tråd med konferansens hovedtema.

På kvelden 21. mai inviteres alle deltakerne til festmiddag.

Vi gleder oss til å se deg på Clarion Hotel & Congress Trondheim 21. mai 2019.

Foredragsholdere

Listen over innledere oppdateres fortløpende fram mot konferansen. 

 • røe isaksen

  Torbjørn Røe Isaksen

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har ansvar for å utforme en fremtidsrettet næringspolitikk.

 • hilde-tonne

  Hilde Tonne

  Hilde Tonne er konserndirektør for innovasjon og digitalisering i Rambøll Group. Har vært en del av konsernledelsen i Telenor, leder av teknologi- og forskning i Hydro Oil & Energy. Er en av grunnleggerne av Digital Norway. Har flere styreverv, bl.a styreleder i Norges forskningsråd. Er utdannet sivilingeniør i petroleumsteknologi og har fullført lederkurs på ISEAD og IMD.

 • renate-larsen

  Renate Larsen

  Renate Larsen er administrerende direktør i Norges sjømatråd, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen strategi, organisasjon og ledelse. Hun har 20 års erfaring som leder fra sjømatbransjen. Utover dette har Larsen en rekke styreroller, blant annet som styreleder i Hålogaland Teater (2015) og Helse Nord (2018) samt styremedlem i Folketrygdfondet (2013).

 • Gunnar Birkeland

  Gunnar Birkeland

  Gunnar Birkeland er CEO i UNITECH Offshore AS som nylig overtok Hywind Demo fra Equinor. Han har over 30 års fartstid innen Teknologi Utvikling i flere land og leder UNITECH sin satsing innen fornybar løsninger for havrommet.
  Ikke minst med etableringen av Sustainable Energi Norwegian Catapult Center.
  Birkeland har flere styreverv bl.a Høgskulen på Vestlandet, Helse Fonna, Sustainable Energy og styreleder for Norwegian Offshore Wind Cluster.

 • henriette undrum

  Henriette Undrum

  Henriette Undrum er direktør i Equinors enhet for Forskning og teknologi. Her har hun ansvaret for forsknings- og teknologiporteføljen knyttet til utvikling av fornybare energikilder, energilagring, lavkarbon-løsninger, CO2 fangst og lagring og nye verdikjeder som hydrogen. Hun ble ansatt i Statoil i 1997 og jobbet deretter flere år i FoU både som forsker og leder før hun gikk over i den operative delen av selskapet, hvor hun bla. jobbet som produksjonssjef for Kristin og Tyrihans feltene. Hun har en master/siv.ing i Maskin fra NTNU og tilleggsutdannelse fra BI innen styrekompetanse.

 • Tore Tennøe

  Tore Tennøe

  Tore Tennøe er direktør i Teknologirådet, som gir råd til Stortinget og regjeringen om ny teknologi. Han jobber for tiden med prosjekter om kunstig intelligens og helse, selvkjørende biler og livslang læring. Tennøe har vært president for det internasjonale nettverket for teknologipolitikk i to perioder og er en etterspurt foredragsholder i inn- og utland

 • sivaprisvinnere-samlet_brdrene-aa

  Utdeling av Sivaprisen 2019

  Hvem vinner Sivaprisen 2019? I fjor gikk den til Brødrene Aa for sitt arbeid med utvikling av et grønnere, smartere og mer nyskapende næringsliv.

 • arne_hjeltnes-200x300

  Arne Hjeltnes, konferansier

  Arne Hjeltnes er et kjent og kjært fjes for de fleste nordmenn. Arne har vært representant for Eksportutvalget for fisk i Hong Kong, Innovasjon Norges reiselivsutsending i New York, kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest, konsernsjef i Creuna, foredragsholder og forfatter.

 • ingrid-riddervold-lorange_11

  Ingrid R. Lorange

  Ingrid R. Lorange er administrerende direktør i Siva. Hun over 20 års fartstid i ulike lederroller i Telenor, bl.a. med ledelse av globale fellestjenester, leder for nett- og tjenestedrift i Norge og leder for kundeservice til bedriftsmarkedet i Norge. Ingrid har betydelig erfaring med endringsledelse, IT og digitalisering og sitter i styret til Avinor Flysikring. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Praktisk informasjon

Sivakonferansen finner sted tirsdag 21. mai på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Konferansen starter kl 0900 og avsluttes med festmiddag kl 1900.

Konferansehotellet – les mer om hotellet her

Påmelding:

Du kan melde deg på her
Det er bindende påmelding.

 

Priser:

Deltakerpris kr 3 990.- (inkl mva)

Kvelden-før (mandag 20. mai kl 19-22.30)
Kvelden-før konferansen inviterer vi til et uformelt treff med mat og drikke i våre egne lokaler på Pirsenteret.  Det er plassbegrensning, så førstemann til mølla er sikret plass, dette arrangementet bruker å bli fulltegnet fort. Pris kr 500,- inkl mva.

Hotell:

Overnatting kan bestilles samtidig med registrering.Enkeltrom med frokost per døgn kr 1 310,-, dobbeltrom med frokost per døgn kr 1 515,-.
Clarion Hotel & Congress Trondheim er et av Skandinavias største kongresshotell, beliggende ved havna i Trondheim sentrum. Det spektakulære hotellet fremstår som et arkitektonisk signalbygg og en attraksjon i Trondheim.

 

Festmiddag tirsdag 21. mai

På kvelden, tirsdag 21. mai, inviteres alle deltakerne til festmiddag! Det blir en uforglemmelig aften med nettverksbygging, underholdning og overraskelser.

 

Fagdag onsdag 22. mai

Onsdag er det fagdag for inkubatorer og næringshager i Sivas programvirksomhet. Programstart fra kl 0900-1500.

 

Kontaktpersoner:
Sivakonferansen: Ragnhild Bjøru
Fagdag: Brit Kufaas

Spørsmål vedr påmelding:
Teknisk arrangør NTNU konferanser, telefon 73 55 04 41

Program

Detaljert program kommer