Norge har helt spesielle konkurransefortrinn. Vi har store naturressurser, høy kompetanse og en unik samarbeidskultur. Hvordan utvikle våre fortrinn og hvilke nye kan skapes? Dette må ses i sammenheng med at industrien skal bli grønnere, smartere og mer nyskapende. Og hvordan forsterke en kultur for kunnskapsdeling på tvers av bransjer og geografi?

Meld deg på og få adgang til årets viktigste møteplass.

TID OG STED

 • Clarion Hotel & Congress Trondheim
 • Tirsdag 21. mai 2019
 • Deltakeravgift: kr 3 990.- (inkl mva)
 • Festmiddag 21. mai er inkludert i deltakeravgiften
 • Registrering fra kl 08.00 (programstart kl 09.00)
 • Kvelden-før konferansen inviterer vi til et uformelt treff med mat og drikke i våre egne lokaler på Pirsenteret (mandag 20. mai kl 1900-2230) Pris kr 500,- (forbehold om ledige plasser, FULLTEGNET)

Sivakonferansen er et nasjonalt møtested for næringsliv, forskning, innovasjon og offentlig forvaltning. Ambisjonen er å bidra til kunnskapsdeling, verdiskaping og nettverksbygging på tvers av utviklingsmiljøer, næringslivsaktører og virkemiddelapparat.

Tradisjonen tro deler vi ut Sivaprisen, som skal gå til et miljø som over tid har vist særlige kvaliteter innen for innovasjon, bærekraft, samhandling, eller bygd fremtidsrettet næring på norske fortrinn, i tråd med konferansens hovedtema.

På kvelden 21. mai inviteres alle deltakerne til festmiddag.

Vi gleder oss til å se deg på Clarion Hotel & Congress Trondheim 21. mai 2019.

Foredragsholdere

Listen over innledere oppdateres fortløpende fram mot konferansen. 

 • røe isaksen

  Torbjørn Røe Isaksen

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har ansvar for å utforme en fremtidsrettet næringspolitikk.

 • hilde-tonne

  Hilde Tonne

  Hilde Tonne er konserndirektør for innovasjon og digitalisering i Rambøll Group. Har vært en del av konsernledelsen i Telenor, leder av teknologi- og forskning i Hydro Oil & Energy. Er en av grunnleggerne av Digital Norway. Har flere styreverv, bl.a styreleder i Norges forskningsråd. Er utdannet sivilingeniør i petroleumsteknologi og har fullført lederkurs på ISEAD og IMD.

 • Gunnar Birkeland

  Gunnar Birkeland

  Gunnar Birkeland er CEO i UNITECH Offshore AS som nylig overtok Hywind Demo fra Equinor. Han har over 30 års fartstid innen Teknologi Utvikling i flere land og leder UNITECH sin satsing innen fornybar løsninger for havrommet.
  Ikke minst med etableringen av Sustainable Energi Norwegian Catapult Center.
  Birkeland har flere styreverv bl.a Høgskulen på Vestlandet, Helse Fonna, Sustainable Energy og styreleder for Norwegian Offshore Wind Cluster.

 • ragnar torvik beskjært foto therese lee støver

  Ragnar Torvik

  Ragnar Torvik er professor i samfunnsøkonomi ved NTNU, og har tidligere jobbet ved Universitetet i Oslo og i Norges Bank. Torvik ble i 1996 tildelt H.M. Kongens gullmedalje for beste doktorgradsavhandling. Han har bodd flere perioder i USA som gjesteforsker ved MIT, Berkeley og Harvard. Torvik har publisert en lang rekke internasjonale vitenskapelige artikler, og hans forskning er omtalt i internasjonale media som New York Times, CNN, Financial Times, The Independent, Der Spiegel, Die Zeit og Le Monde. Torvik er engasjert av Norges Bank for å gi råd om hvilke implikasjoner en lavere oljepris bør ha for pengepolitikken, og er også engasjert av Finansdepartementet for å gi råd om virkningen av finanspolitikk med spesiell vekt på hvordan denne kan bidra til omstilling. I 2017 utnevnte den svenske regjeringen Torvik som det utenlandske medlemmet av Finanspolitiska Rådet, som gir en uavhengig gransking av svensk finanspolitikk.

 • Alexandra Bech Gjørv

  Alexandra Bech Gjørv

  Alexandra Bech Gjørv er konsernsjef i SINTEF, som er ett av Europas største forskningsinstitutter. Som et anvendt forskningsinstitutt bidrar SINTEF med teknologisk og samfunnsvitenskapelig ekspertise til omstilling og innovasjon på tvers av de fleste samfunnssektorer. Gjørv har en lang lederkarriere i Norsk Hydro og Equinor bak seg, herunder direktør for forretningsområdet New Energy, konserndirektør for HR, HMS og CSR, samt lederposisjoner i Hydro Automotive. Gjørv er styreleder i energiselskapet Hafslund-Eco og har tidligere hatt styreposisjoner i det franske Technip SA, samt de norske selskapene Eidsiva (styreleder), Schibsted, NRK og Norske Skog. Gjørv er jurist og var partner i advokatfirmaet Hjort i fem år før hun kom til SINTEF. Hun ledet den den uavhengige 22. juli-kommisjonen som ble nedsatt av den norske Regjering for å vurdere myndighetenes respons på terrorangrepet på Regjeringskvartalet og massakren på Utøya i 2011.

 • henriette undrum

  Henriette Undrum

  Henriette Undrum er direktør i Equinors enhet for Forskning og teknologi. Her har hun ansvaret for forsknings- og teknologiporteføljen knyttet til utvikling av fornybare energikilder, energilagring, lavkarbon-løsninger, CO2 fangst og lagring og nye verdikjeder som hydrogen. Hun ble ansatt i Statoil i 1997 og jobbet deretter flere år i FoU både som forsker og leder før hun gikk over i den operative delen av selskapet, hvor hun bla. jobbet som produksjonssjef for Kristin og Tyrihans feltene. Hun har en master/siv.ing i Maskin fra NTNU og tilleggsutdannelse fra BI innen styrekompetanse.

 • Tore Tennøe

  Tore Tennøe

  Tore Tennøe er direktør i Teknologirådet, som gir råd til Stortinget og regjeringen om ny teknologi. Han jobber for tiden med prosjekter om kunstig intelligens og helse, selvkjørende biler og livslang læring. Tennøe har vært president for det internasjonale nettverket for teknologipolitikk i to perioder og er en etterspurt foredragsholder i inn- og utland

 • chris guldberg

  Chris Guldberg

  Chris Guldberg er direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges sjømatråd, som jobber sammen med den norske fiskeri- og havbruksnæringen for å utvikle internasjonale markeder for norsk sjømat.
  Guldberg har tidligere jobbet med forskning, teknologi, internasjonalisering, startups og kapitalmarkedet, blant annet gjennom sin fartstid i forskningsinstituttet SINTEF og oljeservice-selskapet EMGS. Han har bred utdanningsbakgrunn innen kommunikasjon, statsvitenskap, markedsføring og økonomi.

 • Borge Nordfjeld 20190327_080951

  Borge Nordfjeld

  Borge Nordfjeld er daglig leder for Sør-Hedmark Næringshage på Magnor, en regional næringshage med 50 målbedrifer og sju kommuner som nedslagsfelt.
  Borge har 20 års erfaring fra tungindustri, bygg og anlegg samt 10 år fra næringsmiddelindustrien.

 • Erling aa

  Erling Nordbø

  Erling Nordbø leder helseinkubatoren Aleap som er lokalisert i Forskningsparken i Oslo. Erling har bakgrunn fra farmasøytisk industri og har jobbet i alt fra store globale selskaper til små startups.

 • Jan Børre Rydningen

  Jan Børre Rydningen

  Jan Børre Rydningen er prosjektleder for DigiCat, Norsk katapultsenter og er ansatt i ÅKP AS et innovasjonsselskap med hovedsete i Ålesund. ÅKP er et regionalt tyngdepunkt for innovasjon, næringsutvikling og samfunnsbygging og fasiliterer blant annet et av landets mest komplette inkubatorsystem, klyngeprogrammene GCE Blue Maritime Cluster og NCE Blue Legasea, samt flere andre nasjonale og internasjonale prosjekt.

 • Rune Nilson foto erlend Lånke Solbu NRK

  Rune Nilson

  Rune Nilson har tilbragt det meste av sin yrkeskarriere i NRK, og har siden starten i P3 for over 20 år siden laget en rekke både radio og TV programmer. Til tross for mer journalistiske utskeielser som «Lydverket» og «Norge nå» på NRK1, er han nok mest kjent for sin humoristiske side gjennom programmer som «Ikke gjør dette hjemme», og radiosuksessen «Lønsj» i NRK P1, med sin overflod av karakterer, figurer og forskjellige dialekter. Han turnerer også flittig med sitt alter ego i countrybandet «Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers». For tiden er Rune programleder i «Kolafei», som sendes fredager på NRK P1.

 • sivaprisvinnere-samlet_brdrene-aa

  Utdeling av Sivaprisen 2019

  Hvem vinner Sivaprisen 2019? I fjor gikk den til Brødrene Aa for sitt arbeid med utvikling av et grønnere, smartere og mer nyskapende næringsliv.

 • arne_hjeltnes-200x300

  Arne Hjeltnes, konferansier

  Arne Hjeltnes er et kjent og kjært fjes for de fleste nordmenn. Arne har vært representant for Eksportutvalget for fisk i Hong Kong, Innovasjon Norges reiselivsutsending i New York, kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest, konsernsjef i Creuna, foredragsholder og forfatter.

 • ingrid-riddervold-lorange_11

  Ingrid R. Lorange

  Ingrid R. Lorange er administrerende direktør i Siva. Hun over 20 års fartstid i ulike lederroller i Telenor, bl.a. med ledelse av globale fellestjenester, leder for nett- og tjenestedrift i Norge og leder for kundeservice til bedriftsmarkedet i Norge. Ingrid har betydelig erfaring med endringsledelse, IT og digitalisering og sitter i styret til Avinor Flysikring. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Praktisk informasjon

Sivakonferansen finner sted tirsdag 21. mai på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Konferansen starter kl 0900 og avsluttes med festmiddag kl 1900.

Konferansehotellet – les mer om hotellet her

Påmelding:

Du kan melde deg på her
Det er bindende påmelding.

Priser:

Deltakerpris kr 3 990.- (inkl mva)

Kvelden-før (mandag 20. mai kl 19-22.30) – Arrangement fulltegnet
Kvelden-før konferansen inviterer vi til et uformelt treff med mat og drikke i våre egne lokaler på Pirsenteret.  Det er plassbegrensning, så førstemann til mølla er sikret plass, dette arrangementet bruker å bli fulltegnet fort. Pris kr 500,- inkl mva.

Hotell:

Alle våre reserverte rom er nå booket, men ta kontakt og bestill rom direkte til hotellet, Clarion Hotel & Congress Trondheim  Det begynner å bli få rom igjen så ikke nøl med din bestilling.
Clarion Hotel & Congress Trondheim er et av Skandinavias største kongresshotell, beliggende ved havna i Trondheim sentrum. Det spektakulære hotellet fremstår som et arkitektonisk signalbygg og en attraksjon i Trondheim.

 

Festmiddag tirsdag 21. mai

På kvelden, tirsdag 21. mai, inviteres alle deltakerne til festmiddag! Det blir en uforglemmelig aften med nettverksbygging, underholdning og overraskelser.

 

Fagdag onsdag 22. mai

Onsdag er det fagdag for inkubatorer og næringshager i Sivas programvirksomhet. Programstart fra kl 0900-1500.

 

Kontaktpersoner:
Sivakonferansen: Ragnhild Bjøru
Fagdag: Brit Kufaas

Spørsmål vedr påmelding:
Teknisk arrangør NTNU konferanser, telefon 73 55 04 41

Program

Program oppdateres fortløpende

Tirsdag 21. mai

Konferansier Arne Hjeltnes

0800 Morgenkaffe og registrering

0900 Norske fortrinn – inn i fremtiden

 • Ingrid R. Lorange, Siva
 • Alexandra Bech Gjørv, Sintef
 • Ragnar Torvik, NTNU
 • Hilde Tonne, Forskningsrådet/Rambøll

1100 Kaffe og mingling

1130 Hvordan spille bedriftene gode?

 • Erling Nordbø Aleap, Borge Nordfjeld, Sør-Hedmark Næringshage og Jan Børre Rydningen, DigiCat Norsk katapult-senter
 • Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

Sivaprisen 2019

 • Presentasjon av finalister
 • Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister deler ut Sivaprisen

1230 Lunsj

1330 Hvordan gjøre omstillingsevne til et norsk fortrinn?

 • Arne Hjeltnes
 • Henriette Undrum, Equinor
 • Gunnar Birkeland, Unitech
 • Tore Tennøe, Teknologirådet
 • Chris Guldberg, Norges Sjømatråd

1515 Kaffe og mingling

1545 Et skråblikk på Norge

 • Rune Nilson, NRK

1615 Oppsummering

1630 Pause til vi møtes til festmiddag

1900 Aperitiff, festmiddag og sosialt samvær

*****************

Fagdag onsdag 22. mai kl 0900-1500
(for Sivas programoperatører)

Program sendt til påmeldte deltakere.