Årets konferanse handler om hvordan næringslivet og den nye industrien påvirkes av teknologiske, geografiske og økonomiske grenser i bevegelse. Forskning og utvikling redefinerer hva som er mulig. Det pågår en politisk debatt om hvordan Norge skal løfte seg som industrinasjon i tiden framover. Hva gjør dette med rammevilkårene til norske bedrifter? Er vi rustet til å manøvrere i raskt skiftende landskap eller bygger vi nye veier etter gamle kart?

Tid og sted

 • Clarion Hotel & Congress Trondheim
 • Tirsdag 9. mai 2017
 • Registrering fra kl. 0830 (programstart 0930)
 • Aperitif, festmiddag fra kl. 1900
 • Deltakeravgift: 3.999,- (konferanse og festmiddag)
 • Studentpris: 1.999,- (konferanse og festmiddag)
 • Kvelden før konferansen inviterer Siva til et uformelt arrangement med mat og mingling i våre egne lokaler på Pirsenteret (mandag 8. mai kl. 1900-2300). Pris: 500,-. Første mann til mølla, begrenset antall med plasser.

 

På konferansen utforsker vi mulighetene og utfordringene i disse skiftene. Gjennom innlegg fra nøkkelpersoner i næringsliv, forskning og politisk sektor diskuterer vi hvordan vi kan utnytte våre regionale fortrinn i et globalt marked, hvordan nye nettverk og samarbeid kan bli til ny industri, og hvordan de statlige virkemidlene kan være utløsende.

Sivakonferansen er en nasjonal arena for kunnskapsdeling, verdiskaping og nettverksbygging. Her møtes sentrale aktører innen næringsliv, innovasjon og regional utvikling.

Vi gleder oss til å se deg på Clarion Hotel & Congress i Trondheim 9. mai 2017.

Foredragsholdere

Listen over foredragsholdere blir oppdatert fortløpende i tiden framover. 

 • eva bratholm

  Eva Bratholm (konferansier)

  Eva Bratholm er årets konferansier. Hun er en av Norges dyktigste og mest erfarne journalist og kommentator og har vært tilknyttet både NRK, Dagbladet, Dagsavisen.

 • Portrett Henrik Syse

  Henrik Syse

  Filosof, forfatter og forsker.
  Syse er seniorforsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) og professor II ved Bjørknes Høyskole, og foreleser bl.a. ved BI, Forsvarets Høgskole, Menighetsfakultetet og Universitetet i Oslo.

 • Marte Gerhardsen

  Marte Gerhardsen

  Leder for Tankesmien Agenda. Gerhardsen har jobbet som divisjonsdirektør i DNB og som generalsekretær i CARE. Før det var hun ni år i UD, både som diplomat ved ambassaden i Jakarta og som rådgiver i FN-avdelingen og miljøseksjonen. Hun er statsviter, med en master i statsvitenskap fra London School of Economics.

 • øystein dørum

  Øystein Dørum

  Sjeføkonom i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Tidligere sjeføkonom i DNB og Sparebanken NOR. Dørum er utdannet samfunnsøkonom fra UiO, har master i statsvitenskap fra LSE, og er autorisert finansanalytiker (AFA) fra NHH.

 • Hilde Svenning

  Hilde Svenning

  Seniorrådgiver ved Kupa, Kunnskapsparken Nord AS og innleid daglig leder i Manoda (tidl. Marcussen Metallstøperi). Svenning har utdanning fra Handelsakademiet (nå BI) innen marked, ledelse og økonomi. Har bred erfaring innen ledelse, styrearbeid, omstillingsprosesser og forretningsutvikling.

 • Jan Gabor

  Jan Gabor

  Markedssjef Mo Industripark. Gabor har bred leder- og industrierfaring, blant annet fra Miraskonsernet, Helgeland Gass og Beam Östberg. Utdannelse fra NMH og BI.

 • Hege Skryseth

  Hege Skryseth

  Administrerende direktør i Kongsberg Digital, et datterselskap av Kongsberg Gruppen, som arbeider med digitale industriløsninger. Skryseth er også Chief Digital Officer for hele Kongsberg Gruppen. Hun har toppledererfaring fra flere internasjonalt ledende teknologiselskaper, og har tidligere jobbet som administrerende direktør i Microsoft Norge og i Geodata.

 • ottar tollan

  Ottar Tollan

  Produksjonssjef ved Scandinavian Business Seating AS (Håg) på Røros. Har tidligere bl.a jobbet som produksjonsleder ved Elkem Thamshavn. Tollan har mastergrad i produksjon, kvalitet og vedlikehold fra NTNU og økonomiutdannelse fra BI.

 • SIVA_BERRE_BR23763

  Espen Susegg

  Administrerende direktør i Siva. Susegg har vært leder siden 1.1.2015, og kom fra stillingen som eiendomsdirektør i Siva. Har tidligere erfaring fra finans og eiendomsutvikling. Er utdannet sivilingeniør fra Fakultet for bygg og miljøteknikk ved NTNU og har en MBA in management control fra NHH.

Praktisk informasjon

Clarion Hotel & Congress Trondheim er et av Skandinavias største kongresshotell, beliggende ved havna i Trondheim sentrum. Det spektakulære hotellet fremstår som et arkitektonisk signalbygg og en attraksjon i Trondheim.

Påmelding:

Det er bindende påmelding.

Priser:

Deltakeravgift: kr 3.999,- (inkl. mva)
Studentpris: 1.999,- (inkl. mva)
Kvelden-før arrangement (mandag 8. mai) kr 500,- (inkl. mva)

Hotell:

Overnatting kan bestilles samtidig med registrering.

Kvelden-før arrangement 8. mai

Mandag kveld inviterer vi til en hyggelig og uformell sammenkomst i våre lokaler på Pirsenteret. Dette er en utmerket anledning til å møte nye mennesker og ta opp kontakten med gamle kjente. Første mann til mølla, begrenset antall med plasser.

Kontaktperson for Sivakonferansen: Ragnhild Hjelmeland