Dette er finalistene til Sivaprisen 2016

Formålet med Sivaprisen er å løfte fram et innovasjonsmiljø som over tid har vist særlige kvaliteter innenfor nyskaping og omstilling.

Sivaprisen logo rarPrisen er på 300.000 kroner og vinneren blir kåret under Sivakonferansen 2016 i Trondheim 10. mai. Den endelige vinneren vil bli kåret ved hjelp av en åpen avstemning og en bredt sammensatt fagjury.

Gå til avstemning

Kriteriene for årets pris er i tråd med hovedtema for Sivakonferansen: «Det modige valget». Siva søker derfor etter innovative miljøer som det siste året har: Bidratt vesentlig til nyskaping, bidratt til å åpne nye markeder, bidratt til innovasjon gjennom samarbeid, tatt modige valg som har vært avgjørende for suksess, og framstått som rollemodell, inspirert andre og delt kunnskap.

sivaprisen_ NyskapingsparkenFinalist 1: Nyskapingsparken Inkubator (Bergen)

Nyskapingsparken er Bergens eneste inkubator og er eid av Bergen Teknologioverføring. Målet deres er å gi bedriftene en raskere og sikrere vei fra etablering til vekst.

 

sivaprisen_HellenesFinalist 2: Hellenes AS (Førde)

Hellenes ambisjon er å koble sammen egen og andres kompetanse og ressurser i næringslivet, utdanningssektoren og forskningen.

 

sivaprisen_SoCentralFinalist 3: SoCentral AS (Oslo)

SoCentral utvikler nye løsninger på lokale og globale samfunnsutfordringer. Deres nordiske inkubator for samfunnsinnovasjon holder til over to etasjer på Sentralen i Oslo.

 

NCE Maritime CleantechFinalist 4: NCE Maritime CleanTech (Stord)

NCE Maritime CleanTech er en næringsklynge lokalisert på sørvestlandet. De har bedrifter fra hele den maritime verdikjeden, leverandører av fornybar energi, samt forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

 

sivaprisen_kjellerFinalist 5: Kjeller Innovasjon (Kjeller, Lillestrøm)

Kjeller Innovasjon jobber for å skape verdier fra forskning. De har utviklet bedrifter som omsetter for 4,2 mrd. og sysselsetter nær 1.300 medarbeidere.

Fagjury:

Kjerstin Spjøtvoll, Siva (Juryleder)

Bente Sollid Storehaug, gründer og investor

Frode Halvorsen, Technoport og Trondheim Makers

Avstemningen varer t.o.m. 2. mai. 

Gå til avstemning

Flere artikler

  • God jul og takk for i år

    Neste år skjer det ekstra mye spennende hos oss i Siva. Vi fyller 50 år og kommer til å fremstå i helt ny visuell drakt med nyoppussede lokaler. Som alltid er vi opptatt av nyskaping og bærekraftig drift, hvor også gjenbruk er en viktig brikke – noe som gjenspeiles i årets lille julehilsen. 

  • Håndtrykk for bedre regionalt samarbeid

    Tettere samarbeid mellom fylkeskommunene og virkemiddelapparatet skal gi bedre regional næringspolitikk. Tirsdag 28. november ble en ny regional samarbeidsmodell formalisert gjennom et forpliktende håndtrykk.