Morrows Batteries

Siva Morrow Eyde Energipark bygger Morrow Cell Factory 1 på Eyde Energipark i Arendal kommune. Fabrikkens totale areal vil være i underkant av 30 000 m2.

Bildet viser en stor fabrikkbygning

Siva Morrow Eyde Energipark er et joint venture mellom Siva (67 prosent) og Morrow (33 prosent). Morrow Cell Factory 1 oppføres i samarbeid mellom Veidekke Logistikkbygg AS og Veidekke Bygg Agder. Foto fra Veidekke Logistikkbygg AS. 

Dette blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge. På grunn av tilgangen på fornybar energi vil den fra dag én produsere noen av de mest bærekraftige batteriene i verden. Fabrikken vil, når den starter opp, ha en årlig produksjonskapasitet på 1 gigawattimer (GWh) battericeller hvert år. Når de planlagte byggetrinnene er fullført skal kapasiteten være 43 GWh, noe som tilsvarer behovet til over 700.000 elbiler. 

Følg med på byggekamera

Morrow Batteries ASA er et industrielt teknologiselskap med ambisjon om å akselerere det globale energiskiftet med kostnadseffektive og bærekraftige batterier. I tillegg til fabrikken under bygging i Arendal har de et forskningssenter i Grimstad og en produksjonslinje i Sør-Korea.  

– I de første årene av produksjonen vil vi produsere de nåværende bransjeledende batteriteknologiene for energilagring og bilindustri – Lithium Iron Phosphate (LFP) og Nickel Manganese Cobalt (NMC). Men vi stopper ikke der. Innen midten av dette tiåret vil vi ha kommersialisert en ny generasjon batteriteknologi med høy-spenningsmaterialet LNMO (Lithium Nickel Manganese Oxide) (Morrow Batteries, 2023) 


ovennevnte foto fra Morrowbatteries.com