Siva får ny toppleder

Jan Morten Ertsaas har takket ja til jobben som administrerende direktør i Siva – Selskapet for industrivekst. Han tar over etter Andreas Krüger Enge, som har vært konstituert toppsjef i selskapet siden juni 2021.

Profilbilde mann
Etter fire år på Svalbard har Jan Morten Ertsaas takket ja til topplederjobben i Siva, og flytter tilbake til Trondheim.

Ertsaas (59) har omfattende ledererfaring, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Store Norske. Han tiltrer stillingen så raskt som mulig, og senest 1. mai 2023.

Bred erfaring

Ertsaas er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har siden 2018 vært administrerende direktør for Store Norske på Svalbard. Før det var han investeringsdirektør i Investinor.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater Store Norske. Jeg er oppriktig glad i både Svalbard og alle menneskene i selskapet, og jeg er stolt over hva vi har fått til sammen de siste fem årene. Samtidig har det vært krevende med en pendlertilværelse mellom jobben på Svalbard og familien i Trondheim. Nå får jeg mulighet til å fortsette mitt engasjement for innovasjon og næringsutvikling i en meget spennende organisasjon, som har base i Trondheim og virksomhet i hele landet, sier Jan Morten Ertsaas.

God prosess

Styreleder Kjell Roland i Siva forteller at det var stor interesse for toppstillingen. Etter en bred og skikkelig prosess med mange sterke kandidater er styret svært fornøyd med at Jan Morten Ertsaas har sagt ja til å lede det statseide selskapet.

– Siva er en kompleks organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag. Vi ønsker oss en leder med bred erfaring, som skal bidra til at Siva får en sentral rolle i norsk industri- og næringsutvikling og det grønne skiftet. Det får vi i Jan Morten, med hans toppledererfaring fra flere sektorer og varierte bakgrunn fra industri og virkemiddelapparatet, sier Roland.

Vi ønsker oss en leder med bred erfaring, som skal bidra til at Siva får en sentral rolle i norsk industri- og næringsutvikling og det grønne skiftet. Det får vi i Jan Morten Ertsaas.

- Kjell Roland

Har befestet Sivas rolle

Styrelederen retter samtidig en stor takk til Andreas Krüger Enge, som har vært konstituert direktør i Siva siden juni 2021 da Ingrid Riddervold Lorange fratrådte sin stilling.

– Han har på forbilledlig vis ledet selskapet gjennom en krevende periode med både omstilling og virkemiddelgjennomgang, og det er en stor styrke for Siva at han er med videre.

Enge uttrykker på sin side takknemlighet for den tilliten styret har vist han.

– Jeg kom inn i Siva i en krevende situasjon for selskapet forsommeren 2021. Nå har vi nådd et felles mål om å befeste Sivas rolle som selskapet for industrivekst - en sentral aktør i den grønne industrielle omstillingen Norge skal gjennom. I Jan Morten Ertsaas har styret funnet en leder med en tydelig leder- og industriprofil, som vil gi Siva ytterligere kraft i arbeidet framover. Jeg gikk inn i Siva med en tydelig motivasjon for samfunnsoppdraget. Den samme motivasjonen ligger til grunn for å være med Siva videre på reisen, sier Andreas Krüger Enge.

Fakta

Jan Morten Ertsaas er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har siden 2018 vært administrerende direktør for Store Norske på Svalbard. Før det var han investeringsdirektør i Investinor. Han har også vært administrerende direktør i konsulentselskapet Safetec Nordics og vice president, Offshore Oil & Gas Solutions i Safetec sitt amerikanske morselskap ABS Consulting. Ertsaas har lang erfaring fra internasjonal olje- og gassindustri, og har hatt ulike lederstillinger innen prosjektledelse, forskning, teknologi og kunnskapsledelse i Statoil. Han har også vært plattformsjef på Statfjord, og har internasjonal prosjekterfaring fra stilling som pipeline manager i Statoils Pars-prosjekt i Iran.