Vi ses på Arendalsuka!

Arendalsuka 2022 byr som vanlig på viktige tema og dyktige folk på scenen, samt muligheter for nettverking og faglig påfyll. Du kan delta fysisk på våre arrangementer, eller følge med via direktestrømming på våre facebooksider (følg lenkene i denne saken).

Siva har tre egne arrangementer som alle foregår på Clarion Hotel Tyholmen, samt et fellesarrangement med batteriprodusenten Morrow på Pusnes gård (sistnevnte streames ikke).

Se arendalsuka.no for fullt program.  Sjekk ut søkefunksjonen, og skriv «Siva» i søkefeltet for mer informasjon om våre arrangement.

Håper vi ses i Arendal, eller via vår livestrømming på Facebook.

Siva-arrangement

Onsdag 17/8 kl. 08:00-09:15
Hvordan få fart på de grønne verdikjedene?

Alle snakker om havvind, batteri, hydrogen, grønn skipsfart og bioøkonomi. Regjeringen lanserer Grønn industriplan med storsatsinger. Industrien står klar, eller? Hva venter vi på? Hva skal til for å lykkes? Hvordan rigge oss for nasjonale satsinger på prioriterte grønne verdikjeder?

Onsdag 17/8 kl. 16:00-17:15
Hvordan skape eksportsuksess for flere lokale helter?

Over hele Norge finner vi mange gode ideer, aktive gründere og lokale helter. Vi trenger at flere blir eksportsuksesser, skalerer mer og øker sin bærekraftige industriproduksjon – tiden flyr og det haster mer og mer. Har vi en vinneroppskrift eller må vi lage den? Tar regionene sitt ansvar, og hvordan spille godt med nasjonal næringspolitikk? Hvilke bedrifter lykkes, hva er de største barrierene, og hva kan vi lære av Siva-prisvinnerne?

Torsdag 18/8 kl. 12:00-13:15
Grønne industriparker- motor for industrivekst?

Hvordan kan dagens industriparker bidra til å realisere ambisjonene for økt eksport- og reduserte utslipp? En motor for industri 4.0, produktivitet, sirkulærøkonomi og industrikompetanse – men hvordan gi gass? Eksempler på forretningsmodeller, samspill og satsinger fra Mo, Raufoss, Herøya, Eide, Kongsberg, Mongstad m fl. Hva har effekt? Hvordan spille hverandre gode? Hvordan skalere opp?

Fellesarrangement

Tirsdag 16/8 kl. 18:00-22:30
Batterienes verdikjede – et lokalt og nasjonalt lagspill (til arendalsuka.no)

Vi har gjort det før, og vi kan gjøre det igjen. Industribygging i 2022 både ser og oppfører seg annerledes enn på 70-tallet da vi utviklet oljenæringen. Men tillitsbaserte samarbeidsmodeller og langsiktige investeringer i kompetanse, samhandling og infrastruktur er fortsatt sentrale fellesnevnere som gir den norske batteriindustrien fortrinn. En verdikjede bygges ikke av seg selv, men er et resultat av lagsport med flere koordinerte stjernespillere.

Morrow Batteries med partnere inviterer til en diskusjon om verdikjeden som må på plass for å lykkes på "the battery coast".