Stor dag for norsk industri

- For Vestre handler det om å sikre produksjonskapasitet, øke produktiviteten og bli grønnest. Da må vi ta kontroll over mer av produksjonen selv, sier fabrikkeier Jan Christian Vestre til DN som presenterer planene om en ny møbelfabrikk på Magnor.

Foto: Vestre og BIG
Foto: Vestre og BIG

- Dette er en stor dag for norsk industri. Norge trenger folk som Jan Christian Vestre. En industribygger som ser potensialet og viktigheten av å legge produksjon til Norge, sier administrerende direktør i Siva, Ingrid Lorange.

Familiebedriften Vestre startet som mekanisk verksted i Haugesund i 1947, og reetablerte seg i Oslo i 1988. Nå selger Vestre norskdesignede utemøbler over hele verden. Investeringen på 300 millioner kroner i ny fabrikk er ifølge Norsk Industri den største i norsk møbelproduksjon på flere tiår. Vestre-konsernet er et raskt voksende norsk industrieventyr.

- Dette er en stor dag for norsk industri. Norge trenger folk som Jan Christian Vestre. En industribygger som ser potensialet og viktigheten av å legge produksjon til Norge.

- Ingrid Lorange, administrerende direktør i Siva

Vestre sier til DN at de skal bevise for verden at de kan produsere smartere, grønnere og mer effektivt enn alle konkurrentene.

- Vi skal redefinere hva en fabrikk er og vise at det er ingen motsetning mellom å redde klimaet og ta vare på sårbar natur og biodiversitet, skape nye arbeidsplasser og økonomisk vekst, sier Vestre.

Foto: Vestre og BIG

Den nye fabrikken på Magnor vil skape 30-70 arbeidsplasser. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge, Enova og Eidskog kommune. Siva har bidratt i prosjekteringen av fabrikken, og var i dialog vedrørende byggeprosjektet.

- Ingenting er bedre enn at Vestre lykkes med fabrikk-etableringen uten videre bistand fra Siva. Det er strålende at Vestre med sin «performance», potensial og støtte fra Enova og Innovasjon Norge, har fått med bankene på investeringen, sier Ingrid Lorange.

Foto: Vestre og BIG