VIPsenteret i Verdal rigges for framtida

VIPsenteret i Verdal har i mange år vært en sentral møteplass for næringslivet, plassert midt i en av Norges største industriparker. Nå gjenoppstår næringsbygget i ny og moderne drakt.

Bildet viser inngangen og trapp i VIPsenteret på Verdal som er en viktig møteplass for næringslivet i regionen
VIPsenteret er plassert midt i Verdal Industripark og er en viktig møteplass for næringslivet i regionen. Foto: Camerat/ VIPsenteret.

VIPsenteret eies av Siva og Kværner og er et sentrum for utvikling og innovasjon i Verdal Industripark. Nå er om lag 5.200 kvm av bygget blitt totalrenovert til glede for gamle og nye leietakere. Lokalene er oppdatert til moderne standard, fylt med ny teknologi og smarte løsninger.

Daglig leder i Siva Verdal Eiendom, Knut Baglo, mener de nye fasilitetene bidrar til å synliggjøre de innovative og utviklingsorienterte miljøene i og rundt Verdal Industripark.

– Vi har hatt som mål å skape et levende bygg med attraktive møteplasser, der leietakere og besøkende blir mer synlig for andre og hverandre, forteller Baglo.

Bildet viser to personer som smiler og står foran en trapp
Stig F. Krokstad (til venstre) i Proneo har ansvar for vertskap og møteromsutleie i det totalrenoverte VIPsenteret. Knut Baglo er daglig leder i Siva Verdal Eiendom. Foto: Camerat/ VIPsenteret.

 Verdal Industripark har en helt spesiell plass i Sivas hjerte, det var her det hele startet for Siva, da vi satte opp vårt første industribygg i 1968. 

- INGUNN MATHISEN

Bildet viser et møterom med topp moderne teknologi.
Møterommene i VIPsenteret er oppgradert med topp moderne teknologi og rommer opp til 120 mennesker. Foto: Camerat/ VIPsenteret.

Topp moderne utstyr

Til en prislapp på 55 millioner kroner har VIPsenteret gått fra 5 til 11 møterom i ulike størrelser. Det største rommer 120 personer. Det er investert i topp moderne teknisk utstyr, samt et digitalt bookingsystem. Dermed ligger alt godt til rette for at 200 ansatte, fordelt på 42 bedrifter, samt øvrig næringsliv i regionen, skal kunne samhandle og drive effektiv næringsutvikling på senteret.

VIPsenteret rommer også det regionale innovasjonsselskapet Proneo, som er en del av Siva-strukturen. Proneo driver inkubator, jobber med klyngesamarbeid og har i tillegg en vertskapsrolle i senteret. Daglig leder i Proneo, Per Anders Folladal, mener det moderne senteret gjør at Verdalsmiljøet og regionen rundt styrker innovasjonsevnen.

– Vi trenger å tiltrekke oss ny kompetanse og nye, innovative ideer. VIPsenteret har vektlagt fasiliteter som stimulerer til samhandling og kunnskapsdeling, noe som er en kritisk suksessfaktor for å lykkes med innovasjon og utvikling, mener Folladal.­­

Verdal Industripark rommer over 200 bedrifter med om lag 3.200 ansatte. Den årlige omsetningen ligger på 8 milliarder kroner. I tillegg investerer det hvert år om lag 250 millioner kroner i nye, innovative prosjekter.

Et spesielt bygg for Siva

– Verdal Industripark har en helt spesiell plass i Sivas hjerte, forteller Ingunn Mathisen, fagansvarlig for forvaltning og eiendom i Siva.

– Det var her det hele startet for Siva, da vi satte opp vårt første industribygg i Verdal i 1968. På det tidspunktet lå området relativt øde. Nå er det vokst til å bli Norges tredje største industripark, sier Mathisen.

Hun mener oppgraderingen av VIPsenteret er viktig.

– Fornyelsen legger til rette for videre vekst og gjør senteret mer attraktivt for nye leietakere. Det nye VIPsenteret har også en viktig symboleffekt: Det bidrar til å synliggjøre ambisjonene og den sterke innovasjonskraften som fortsatt sitter i veggene i den over 50 år gamle industriparken.

Fakta

  • VIP-senteret eies av Siva Eiendom Holding AS (54%) og Kværner AS (46%).
  • Alle Sivas engasjement i Verdal er nå samlet i Siva Verdal Eiendom AS
  • Siva Verdal Eiendom eier og leier ut to industrihaller på til sammen 2.500 kvm, kontorbygg (VIP-senteret) på 7.500 kvm. Og en industributikk på 300 kvm. I tillegg eier selskapet 60.000 kvm. tomt som leies ut på langsiktige festeavtaler.