Innovasjonssenteret på Åndalsnes åpner dørene

Etter flere års planlegging og iherdig innsats fra lokale aktører og Siva er det klart for offisiell åpning av innovasjonssenteret på Åndalsnes. Flere leietakere flyttet inn allerede i februar, og senteret åpnet offisielt fredag 29. mars.

– Innovasjonssenteret er nok et bevis på skaperkrafta som utvikles når mange aktører drar i samme retning. Vi ser fram til å utnytte innovasjonssenteret som ei stor verktøykasse for utvikling av næringslivet videre, sier Solveig Brøste Sletta, daglig leder i næringsutviklingsselskapet Nordveggen, som har vært primus motor for prosjektet.

Skal skape arbeidsplasser

Sivas samfunnsoppdrag er å utvikle bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet, med et særlig ansvar for vekst distriktene. Dette prosjektet innebærer alt dette. Innovasjonssenteret skal bidra til at både nye og etablerte bedrifter kan utvikle ideer, skape lønnsomhet og nye arbeidsplasser. Det blir en arena for samarbeid på tvers av bransjer, industri og næringslivsaktører.

Innovasjonssenteret eies av Siva som har investert rundt 20 millioner i bygget.

"

Innovasjonssenteret er koblet på Sivas nasjonale innovasjonsstruktur på tvers av regioner og det gir økt verdiskaping, sier Lise Bartnes Aalberg i Siva

"

– Vi har stor tro på innovasjonssenteret og er stolte av å ha bidratt til selve bygget og til innholdet i det. Det sterke industrimiljøet rundt Åndalsnes og den evnen de har vist til å samarbeide på tvers var en forutsetning for at vi investerte i prosjektet, sier Lise Bartnes Aalberg, direktør Eiendom i Siva.

Drar nytte av Sivas nasjonale struktur

Siva-inkubatorene ProtoMore i Molde og ÅKP i Ålesund har begge kjøpt seg inni næringsutviklingsselskapet Nordveggen. Partnerplast-fabrikken som ligger vegg i vegg har kobling til katapult-senteret på Raufoss.

Åndalsnes er stedet for innovasjonssenteret, men miljøer fra Molde, Ålesund og Raufoss blir også trukket inn.

– Det er lagt ned en solid innsats for å få med de riktige aktørene. Innovasjonssenteret er koblet på Sivas nasjonale innovasjonsstruktur på tvers av regioner og det gir økt verdiskaping, sier Lise Bartnes Aalberg i Siva.

Bygget er på rundt 900 kvadratmeter, og inneholder blant kontorlokaler, gründerlab, amfi og et rom med Virtual- og Augmentet Reaility utstyr. Senteret rommer også et demonstrasjonsanlegg for innsamling og bruk av data.

Leietakerne som allerede har flyttet inn er Nordveggen AS, Partnerplast, Norsk Senter For Trygt Vegarbeid, Grande, Trollstigen Drift, Anunatak, BDO, Advokat Wold, PwC og Romsdal innovasjon.

 

 

 

 

Fakta om Innovasjonssenter Åndalsnes

 • Siva er byggherre og investerer 20 millioner. Veidekke er entreprenør.
 • Ca. 900 kvadratmeter i forlengelsen av Partnerplast sin fabrikk – åpnet 29. mars 2019
 • Innovasjonssenteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.
 • Siva-inkubatorene ProtoMore (Molde) og ÅKP (Ålesund) har begge kobling til innovasjonssenteret. Partnerplast-fabrikken som ligger vegg i vegg har kobling til katapult-senteret på Raufoss.

 

Kontaktpersoner

 • anne-flo_01-1

  Ane Flo

  kommunikasjonsrådgiver

  Telefon: permisjon

Flere artikler

 • Selger fabrikkbygning til NorSun

  NorSun, den ledende ikke-asiatiske produsenten av monokrystallinske wafere til ultra-høyeffektive solceller, har gjennomført en emisjon på NOK 230 millioner for å doble produksjonskapasiteten, innføre ny teknologi og redusere enhetskostnadene betydelig.

 • Hallingplast AS er vinner av Sivaprisen 2019!

  Tirsdag 21. mai ble Hallingplast hedret med Sivaprisen på 300.000 kroner. Juryen mener selskapet er en inspirasjonskilde til fremtidig innovasjon og industriutvikling i Norge. – Gratulerer med velfortjent seier! Hallingplast er en familiebedrift som har klart å utnytte norske fortrinn og fornye seg gjennom generasjoner, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut Sivaprisen […]

 • Siva inviterer kloke hoder fra hele landet til Trondheim

  Tirsdag 21. mai samles i underkant av 300 deltakere fra hele landet på Sivakonferansen i Trondheim. Konferansen samler deltakere fra næringsliv, forskning, innovasjon og politikk, og er en sentral møteplass for alle som er opptatt av innovasjon og næringsutvikling.