Innovasjonssenteret på Åndalsnes åpner dørene

IMG_2602

Etter flere års planlegging og iherdig innsats fra lokale aktører og Siva er det klart for offisiell åpning av innovasjonssenteret på Åndalsnes. Flere leietakere flyttet inn allerede i februar, og senteret åpnet offisielt fredag 29. mars.

– Innovasjonssenteret er nok et bevis på skaperkrafta som utvikles når mange aktører drar i samme retning. Vi ser fram til å utnytte innovasjonssenteret som ei stor verktøykasse for utvikling av næringslivet videre, sier Solveig Brøste Sletta, daglig leder i næringsutviklingsselskapet Nordveggen, som har vært primus motor for prosjektet.

Skal skape arbeidsplasser

Sivas samfunnsoppdrag er å utvikle bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet, med et særlig ansvar for vekst distriktene. Dette prosjektet innebærer alt dette. Innovasjonssenteret skal bidra til at både nye og etablerte bedrifter kan utvikle ideer, skape lønnsomhet og nye arbeidsplasser. Det blir en arena for samarbeid på tvers av bransjer, industri og næringslivsaktører.

Innovasjonssenteret eies av Siva som har investert rundt 20 millioner i bygget.

Innovasjonssenteret er koblet på Sivas nasjonale innovasjonsstruktur på tvers av regioner og det gir økt verdiskaping, sier Lise Bartnes Aalberg i Siva

– Vi har stor tro på innovasjonssenteret og er stolte av å ha bidratt til selve bygget og til innholdet i det. Det sterke industrimiljøet rundt Åndalsnes og den evnen de har vist til å samarbeide på tvers var en forutsetning for at vi investerte i prosjektet, sier Lise Bartnes Aalberg, direktør Eiendom i Siva.

Drar nytte av Sivas nasjonale struktur

Siva-inkubatorene ProtoMore i Molde og ÅKP i Ålesund har begge kjøpt seg inni næringsutviklingsselskapet Nordveggen. Partnerplast-fabrikken som ligger vegg i vegg har kobling til katapult-senteret på Raufoss.

Åndalsnes er stedet for innovasjonssenteret, men miljøer fra Molde, Ålesund og Raufoss blir også trukket inn.

– Det er lagt ned en solid innsats for å få med de riktige aktørene. Innovasjonssenteret er koblet på Sivas nasjonale innovasjonsstruktur på tvers av regioner og det gir økt verdiskaping, sier Lise Bartnes Aalberg i Siva.

Bygget er på rundt 900 kvadratmeter, og inneholder blant kontorlokaler, gründerlab, amfi og et rom med Virtual- og Augmentet Reaility utstyr. Senteret rommer også et demonstrasjonsanlegg for innsamling og bruk av data.

Leietakerne som allerede har flyttet inn er Nordveggen AS, Partnerplast, Norsk Senter For Trygt Vegarbeid, Grande, Trollstigen Drift, Anunatak, BDO, Advokat Wold, PwC og Romsdal innovasjon.

 

 

 

 

Fakta om Innovasjonssenter Åndalsnes

  • Siva er byggherre og investerer 20 millioner. Veidekke er entreprenør.
  • Ca. 900 kvadratmeter i forlengelsen av Partnerplast sin fabrikk – åpnet 29. mars 2019
  • Innovasjonssenteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.
  • Siva-inkubatorene ProtoMore (Molde) og ÅKP (Ålesund) har begge kobling til innovasjonssenteret. Partnerplast-fabrikken som ligger vegg i vegg har kobling til katapult-senteret på Raufoss.