3D printet grunnstein på Åndalsnes

Lørdag morgen ble en viktig milepæl feiret på Åndalsnes: grunnsteinen til det nye Innovasjonssenter Åndalsnes (INÅ) ble lagt ned. Siva investerer 20 millioner og senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.

Grunnsteinen er 3D printet av Partnerplast med logoen til Innovasjonssenteret på

Tom Samuelsen fra Romsdal Innovasjon, Solveig Brøste Sletta fra Nordveggen og Ulf Rian fra Siva var vertskap for seremonien. Selve grunnsteinen er 3D printet i plast og ble lagt ned av ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, og Arvid Gjerde, styreleder i Nordveggen, som er et lokalt utviklingsselskap.

– Innovasjonssenteret gir næringslivet i Åndalsnes et miljø for å utvikle seg og en samling av næringslivsaktører, virkemiddelapparatet, kapital og forskning og utvikling. Dette blir svært viktig for utviklingen av fremtidens arbeidsplasser, sier Solveig Brøste Sletta, daglig leder i Nordveggen.

To inkubatorer fra Sivas nettverk har kjøpt seg inn i Nordveggen; Protomore kunnskapspark i Molde og ÅKP (tidligere Ålesund kunnskapspark). ÅKP skal drive «gründer-lab» i innovasjonssenteret. Partnerplast og deres fasiliteter en del av Manufacturing Technology katapulten på Raufoss.

Ulf Rian er seniorrådgiver på Eiendom i Siva og prosjektleder for byggingen av innovasjonssenteret for Siva.

– Denne investeringen i eiendom på Åndalsnes viser hvordan Siva jobber. Vi kobler eiendomsverktøyet vårt opp mot både innovasjonsnettverket vårt og Norsk katapult for å få til synergier. På denne måten blir Siva en koblingsboks på tvers av både bransjer og fylker, sier Ulf Rian, prosjektleder hos Siva for Innovasjonssenteret Åndalsnes.

 

Fakta om Innovasjonssenter Åndalsnes

  • Siva er byggherre og investerer 20 millioner, Veidekke er entreprenør
  • Blir ca.900 kvadratmeter i forlengelsen av Partnerplast sin fabrikk - skal stå ferdig 1.februar 2019
  • Senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.
  • Foreløpige leietakerne: Anunatak, BDO, Trygt vegarbeid, Nordveggen, PartnerPlast, Romsdal Innovasjon, Nordic Plastic Recycling og Digital arena.
Åndalsnes er stedet for innovasjonssenteret, men miljøer fra Molde, Ålesund og Raufoss blir også trukket inn.

 

 

Flere artikler

  • Nytt felles eiendomsselskap for Fjellregionen

    Siva, Nord-Østerdal Kraftlag (NØK) og Røros Vekst har i fellesskap dannet et nytt eiendomsselskap, Siva Fjellregionen Eiendom AS. Målet er at selskapet skal kunne løfte flere eiendomsinvesteringer og bidra til økt næringsutvikling i Fjellregionen.

  • Siva løfter norske bedrifter

    Regjeringen og Siva bidrar til vekst og utvikling i bedrifter over hele landet gjennom en tildeling på totalt 14,5 millioner kroner. Totalt 43 søkere deltok i en nasjonal konkurranse om å forsterke landets næringshager og inkubatorer, og fem miljø får støtte.