3D printet grunnstein på Åndalsnes

Lørdag morgen ble en viktig milepæl feiret på Åndalsnes: grunnsteinen til det nye Innovasjonssenter Åndalsnes (INÅ) ble lagt ned. Siva investerer 20 millioner og senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.

Grunnsteinen er 3D printet av Partnerplast med logoen til Innovasjonssenteret på

Tom Samuelsen fra Romsdal Innovasjon, Solveig Brøste Sletta fra Nordveggen og Ulf Rian fra Siva var vertskap for seremonien. Selve grunnsteinen er 3D printet i plast og ble lagt ned av ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, og Arvid Gjerde, styreleder i Nordveggen, som er et lokalt utviklingsselskap.

– Innovasjonssenteret gir næringslivet i Åndalsnes et miljø for å utvikle seg og en samling av næringslivsaktører, virkemiddelapparatet, kapital og forskning og utvikling. Dette blir svært viktig for utviklingen av fremtidens arbeidsplasser, sier Solveig Brøste Sletta, daglig leder i Nordveggen.

To inkubatorer fra Sivas nettverk har kjøpt seg inn i Nordveggen; Protomore kunnskapspark i Molde og ÅKP (tidligere Ålesund kunnskapspark). ÅKP skal drive «gründer-lab» i innovasjonssenteret. Partnerplast og deres fasiliteter en del av Manufacturing Technology katapulten på Raufoss.

Ulf Rian er seniorrådgiver på Eiendom i Siva og prosjektleder for byggingen av innovasjonssenteret for Siva.

– Denne investeringen i eiendom på Åndalsnes viser hvordan Siva jobber. Vi kobler eiendomsverktøyet vårt opp mot både innovasjonsnettverket vårt og Norsk katapult for å få til synergier. På denne måten blir Siva en koblingsboks på tvers av både bransjer og fylker, sier Ulf Rian, prosjektleder hos Siva for Innovasjonssenteret Åndalsnes.

 

Fakta om Innovasjonssenter Åndalsnes

 • Siva er byggherre og investerer 20 millioner, Veidekke er entreprenør
 • Blir ca.900 kvadratmeter i forlengelsen av Partnerplast sin fabrikk - skal stå ferdig 1.februar 2019
 • Senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.
 • Foreløpige leietakerne: Anunatak, BDO, Trygt vegarbeid, Nordveggen, PartnerPlast, Romsdal Innovasjon, Nordic Plastic Recycling og Digital arena.
Åndalsnes er stedet for innovasjonssenteret, men miljøer fra Molde, Ålesund og Raufoss blir også trukket inn.

 

 

Flere artikler

 • Selger fabrikkbygning til NorSun

  NorSun, den ledende ikke-asiatiske produsenten av monokrystallinske wafere til ultra-høyeffektive solceller, har gjennomført en emisjon på NOK 230 millioner for å doble produksjonskapasiteten, innføre ny teknologi og redusere enhetskostnadene betydelig.

 • Hallingplast AS er vinner av Sivaprisen 2019!

  Tirsdag 21. mai ble Hallingplast hedret med Sivaprisen på 300.000 kroner. Juryen mener selskapet er en inspirasjonskilde til fremtidig innovasjon og industriutvikling i Norge. – Gratulerer med velfortjent seier! Hallingplast er en familiebedrift som har klart å utnytte norske fortrinn og fornye seg gjennom generasjoner, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut Sivaprisen […]

 • Siva inviterer kloke hoder fra hele landet til Trondheim

  Tirsdag 21. mai samles i underkant av 300 deltakere fra hele landet på Sivakonferansen i Trondheim. Konferansen samler deltakere fra næringsliv, forskning, innovasjon og politikk, og er en sentral møteplass for alle som er opptatt av innovasjon og næringsutvikling.