Kontrakt og kake på Åndalsnes

Tirsdag 3 april ble kontrakten på bygging av Åndalsnes innovasjonssenter signert av Siva og Veidekke. Mange var samlet for å feire og kimen gjennom dagen var: Det er nå den virkelige jobben begynner!

Siva har en nasjonal rolle og et samfunnsoppdrag som handler om å skape næringsutvikling i hele Norge. Å bygge eiendommer er et viktig verktøy og Siva bygger der mange andre ikke tar risikoen, spesielt i distriktene.

Innovasjonssenteret på Åndalsnes skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, blant annet innen trafikksikkerhet og resirkulering av plast, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.

Åndalsnes innovasjonssenter

 • Siva investerer 20 millioner
 • Blir ca.900 kvadratmeter i forlengelsen av Partnerplast sin fabrikk
 • Leietakerne: Anunatak, BDO, Trygt vegarbeid, Nordveggen, PartnerPlast, Romsdal Innovasjon, Nordic Plastic Recycling og Digital arena.

Nordveggen og Partnerplast, med Solveig Brøste Sletta og Tom Samuelsen i spissen, har vært drivkraften bak. Flere års innsats ble feiret under signeringen, og det var kake, og det var taler. Innovasjonssenteret skal stå ferdig i starten av 2019 og den viktige jobben med å fylle senteret med innhold, og koble sammen miljø og kompetanse er begynt.

Det er noe spesielt med å kjøre nedover Romsdalen langs Rauma med fjellene ruvende på begge sider. Vi i Siva gleder oss til å bygge senteret sammen med Veidekke og følge dette prosjektet videre.

Tre av mange ildsjeler bak innovasjonssenteret, fra venstre: Ane Marte Hammerø, Arvid Gjerde og Solveig Brøste Sletta i Nordveggen.
Skissen av Åndalsnes innovasjonssenter laget av Kosbergs arkitektkontor

 

Kontaktpersoner

Flere artikler

 • Elleve søkere videre i årets utlysning av Norsk katapult

  15 næringsmiljø har søkt om opptak i ordningen Norsk katapult. Elleve av disse er vurdert å være kvalifiserte kandidater som nå går videre til trinn 2 i søknadsprosessen. Planen er å utpeke 1-3 nye katapult-sentre i år.

 • Flere innledere klare for Sivakonferansen

  Under Sivakonferansen 5. juni samler vi en rekke nøkkelpersoner fra politikk, næring, finans og digitalisering for å løfte fram kunnskap, engasjement og beste praksis. 

 • Siva får ny kommunikasjonsdirektør fra 1. juni

  Sivas kommunikasjonsdirektør Roy Strømsnes har valgt å slutte etter fire år i selskapet. Han fortsetter i stillingen ut mai, deretter går Ane Flo inn som fungerende kommunikasjonsdirektør fra 1. juni. Strømsnes har hatt ansvar for kommunikasjonsarbeidet i en periode hvor Siva tidvis har vært ute i hardt vær. Han understreker at dette ikke har hatt […]