– Vi vil leve av musikken

Ontrack studio med Jonas Holteberg Jensen til venstre og Carl-Henrik Wahl til høyre.
Ontrack studio med Jonas Holteberg Jensen til venstre og Carl-Henrik Wahl til høyre.

Svaret kommer kontant fra musikkprodusentene Jonas Holteberg Jensen (27 år) og Carl-Henrik Wahl (35 år) på spørsmål om hva som driver dem. Med hjelp fra Sør-Østerdal Næringshage er de ett steg nærmere målet.

De to møttes på bachelorstudiet i musikkproduksjon på Rena og driver nå musikkstudioet Ontrack studio sammen. En felles ambisjon om å kunne leve av musikken førte de sammen, og de har gått fra kjellerstudio til et eget studio hvor de produserer alt fra sanger, til reklamemusikk og platedesign.

En god sparringspartner
Med seg på veien har de funnet en god rådgiver, nemlig Espen Andrè Kristiansen som er daglig leder i Sør-Østerdal Næringshage.

Ontrack studio med Jonas Holteberg Jensen til venstre og Carl-Henrik Wahl til høyre.

– Det første han hjalp oss med var å lære oss hvordan vi skulle skrive en god søknad for å få støtte. Det var til stor hjelp og det ga utslag, sier Carl-Henrik med et stort smil.

Videre har Espen vært med i møter med Innovasjon Norge, satt de i kontakt med Høgskolen for å få studenter til å skrive oppgaver med Ontrack studio som case, samt fått de på kurs for gründerutvikling.

– Espen har vært en rådgiver, pådriver og sensor. Rett og slett en utrolig god sparringspartner på alle måter. Næringshagen har gitt oss hjelp til å vokse, sier Jonas.

Fremover lent pågangsmot
En mann med trua på to unge gründere og som kan forretningsutvikling og det offentlige virkemiddelapparatet er ikke så dumt å ha på laget. Da jeg spør Espen i Sør-Østerdal Næringshage om Ontrack studio sier han engasjert

Espen Andrè Kristiansen, daglig leder i Sør Østerdal Næringshage (foto: Nils Henning Vespestad, Østlendingen)

– Jonas og Carl-Henrik er to gründere med et sterkt pågangsmot. De er fremover lente og griper de mulighetene de får. Det er en start-up bedrift som jeg har troen på og som virkelig har fått til mye allerede.

Noe av det han sikter til er at musikkprodusentene i disse dager blant annet jobber med en egen app til mobilen som skal gjøre det lettere for produsenter og låtskrivere å produsere. Mer om appen kan vi ikke skrive på nåværende tidspunkt for det er hemmelig, men at vi får se mer til Ontrack studio er det ingen tvil om!

Kort om Næringshageprogrammet

  • En næringshage arbeider for utvikling av næringslivet i sin region og har bedrifter som er tilknyttet eller samlokalisert. Gjennom næringshageprogrammet støtter Siva operatørene med tilskudd, kompetanse og nettverk.
  • Sivas næringshageprogram har per i dag 40 operatører rundt om i landet.
  • I perioden 2013-2016 har bedriftene i næringshageprogrammet hatt en akkumulert omsetning på 115,82 milliarder kroner og en akkumulert verdiskaping på 34,67 milliarder kroner.
En egen mobilapp for musikkproduksjon er under utarbeidelse