Sivas innovasjonsarbeid styrkes med 50 millioner

Multi-Ethnic Group of People and Startup Business Concept

I budsjettavtalen for 2018 øker Nærings- og fiskeridepartementet tilskuddet til Sivas innovasjonsaktiviteter, med hovedvekt på inkubasjonsprogrammet.

Hva er inkubasjon

  • Et verktøy for utvikling av nye bedrifter, eller for å skape vekst i eksiterende bedrifter
  • En inkubator gir gründere tilgang på profesjonelle forretningsutviklere, rådgivere, nettverk og investorer
  • Inkubatoren tilbyr et faglig og sosialt utviklingsmiljø som gir ideer rom til å vokse
  • Jobber med etablering av nye bedrifter med utgangspunkt i forsknings- og utviklingsmiljø og eksisterende næringsliv

Budsjettavtalen inngått mellom regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti legger til rette for utvikling av flere innovative og lønnsomme bedrifter.

– Dette er et viktig bidrag til omstilling og vekst i norsk næringsliv. En økning på 50 millioner i tilskudd vil bety etablering av flere vekstkraftige bedrifter for framtiden, samt økt verdiskaping i eksisterende næringsliv, sier Randi Torvik, fagansvarlig for Sivas innovasjonsprogrammer.

Viktig bidrag til omstilling

Inkubasjonsprogrammet har stor effekt i næringslivet. Sivas inkubatorer skapte rekordresultat i 2016, med 30 prosent økning i antall bedrifter som fikk hjelp til utvikling og vekst. Den akkumulerte verdiskapingen i inkubasjonsprogrammet fra 2013 -2015 er på 2,6 mrd.

– Siva har arbeidet målrettet med forbedring og synliggjøring av innovasjonsaktivitetene våre de siste årene. Økningen i budsjettet for 2018 representerer en anerkjennelse av dette arbeidet, og det er vi glade for, sier Sivas innovasjonsdirektør Kjerstin Spjøtvoll.

Se oversikt over Sivas innovasjonsselskaper