Se foredragene fra Sivanett 2015

Her er noen av høydepunktene fra årets konferanse. Flere foredrag blir lagt ut i de kommende dagene. 

«Rom til å vokse» – Espen Susegg

Espen Susegg er administrerende direktør i Siva. Selskapet har det siste året tatt store strategiske grep og rustet seg for framtida. Susegg beskrev horisonten for nyskaping og vekstkraft i Norge, sett med Sivas øyne.

 

«Designing creative organizations» – Justin Ferrell, University of Stanford

Hvordan designer man en kreativ organisasjon? Dersom du ønsker å lage innovasjoner som forandrer verden må du starte på individnivå, mener Justin Ferrell ved Institute of Design at Stanford (AKA: d.school). D.school er et kreativt design- og entreprenørfellesskap tilknyttet universitetet i Stanford, California. Ferrell gav et innblikk i d.schools unike metodikk for innovasjonsdesign og beskrev hvordan menneskesentrert designtenkning kan øke innovasjonskraften i bedriften din.

Lær mer om d.schools metodikk: d.school – Use Our Methods

 

«Slik lykkes du med crowdfunding» – Eirik G. Medbø, AssiStep

Mentor i Spark NTNU og medgründer i hjelpemiddelselskapet AssiStep. Selskapet hans gikk av med seieren under Technoports «Crowdfunding Experiment» i 2014 og hentet inn nesten 600 000 kroner under arrangementet. Medbø vet hva som skal til for å lykkes og delte noen av sine beste crowdfundingtips på årets Sivanett.

 

«Sustinability – the edge of innovation» – Leyla Acaroglu

New York-baserte Acaroglu er en anerkjent designer, innovatør og forfatter. En ledende ekspert på radikal endring og bærekraftig innovasjon. Hun kaller seg en «endringsagent» som ønsker å synliggjøre de underliggende systemene for hvordan bærekraftig innovasjon oppstår og hvilke effekter den har på hverdagen vår.

Flere artikler

  • Et betydelig løft for Sivas næringshage- og inkubasjonsprogram

    En nasjonal evaluering av Sivas til sammen 75 operatører innenfor næringshage- og inkubasjonsprogrammet har resultert i nye og mer effektive tilskuddsmodeller. I tillegg økes de samlede programtilskuddene med 15 %, og innsatsen overfor inkubatorer og næringshager med et betydelig potensiale til å bidra til ytterligere vekst og utvikling i norsk næringsliv forsterkes.

  • Nytt styre i Siva

    Sverre Narvesen ble utnevnt som konstituert styreleder i Siva på et ekstraordinært foretaksmøte fredag 22. juni.

  • Utlysninger klynger 2018

    Norwegian Innovation Clusters inviterer til opptak av klynger innenfor Arena og NCE og til forlengelse av pågående Arena-klynger i en nasjonal konkurranse. Programmet Norwegian Innovation Clusters eies og drives i felleskap av Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet. I 2018 gjennomfører programmet en ny utlysning med sikte på godkjenning av nye klynger som skal få støtte […]