– Vi vil kunne redde mange liv

Norsk oppstartsselskap samarbeider med amerikansk gigant om utvikling av ny helseteknologi.

Selskapet Sensocure har utviklet en sensor som er essensiell i et nytt verktøy for å måle blodforsyning i slimhinner. Dette er relevant ved mistanke om sykdommen Sepsis (blodforgiftning). Sepsis er en medisinsk tilstand som krever millioner av liv hvert år, i tillegg til å koste samfunnet enorme summer. Sepsis er i dag den tiende hyppigste dødsårsaken i USA.

– Vi har jobbet tett med ExoStat i over ett år nå og har funnet at selskapenes interesser utfyller hverandre. Våre kombinerte utviklingsteam har lang og god erfaring i utvikling av medisinske sensorsystemer. Medisinsk personell innen akutt- og intensivmedisin trenger dette hjelpemidlet og dataene det vil gi. Vi vil kunne redde mange liv gjennom denne nyutviklingen.

Den revolusjonerende sensoren fra Sensocure er mindre enn et fyrstikkhode.
Den revolusjonerende sensoren fra Sensocure er mindre enn et fyrstikkhode.

Banebrytende helseteknologi

– Vi tror, og forskning viser, at tidlig deteksjon av sirkulasjonssvikt vil kunne redde millioner av liv og spare milliarder av kroner, uttalte Jim Hays, konsernsjef i ExoStat Medical Inc, som nylig signerte en omfattende lisensavtale med det Horten-baserte selskapet.

Sensocure ble etablert i 2011 og fikk plass i den Siva-støttede inkubatoren Silicia, som er en del av MicroTech Innovation og innovasjonsmiljøet i Vestfold. Gjennom å være en del av et tverrfaglig innovasjonsmiljø fikk de tilgang på rådgivning, forskere, laboratorier og nødvendig infrastruktur.

Drøye tre år senere rykket Sensocure opp i internasjonal elitedivisjon gjennom en langsiktig avtale med den amerikanske helsegiganten.

– Dette er veldig moro. I tillegg til å være en suksess for Sensocure er det også en fjær i hatten til innovasjonsmiljøet de er en del av. Når vi i Siva bidrar til å samle og utvikle gode nyskapingsmiljøer er det nettopp slike effekter vi ønsker å se, forteller Roy Strømsnes som er kommunikasjonsdirektør i Siva.

Følg oss: Siva på Facebook
Følg oss: Siva på Twitter

Sensor holdt av gummihanskefingreOm Sensocure:

Sensocure er et norsk selskap grunnlagt i 2011. Selskapet utvikler og produserer medisinske sensorsystemer. De har et system kalt IscAlert for tidlig deteksjon av iskemi (nedsatt blodtilførsel til vev). Systemet kan brukes for nær sagt alle organer i menneskekroppen. Sitter i inkubatoren Silicia AS ved Forskningsparken i Vestfold, der blant annet MTI har bidratt kommersielt. 

Om MicroTech Innovation:

MicroTech Innovation er et uavhengig innovasjonsselskap som spesialiserer seg på teknologisk kommersialisering. MTI jobber primært med selskaper som er relatert til mikro- og nanoteknologi. Innovasjonsklyngen Norwegian Centres of Expertise Micro- and Nanotechnology er fasilitert hos MTI.

 Om Silicia:

Silicia er en Siva-partner som jobber med utvikling av oppstartsbedrifter. Selskapet mottar støtte gjennom Sivas inkubasjonsprogram.

 

Flere artikler

  • Ingrid Riddervold Lorange ny toppsjef i Siva

    Ingrid Riddervold Lorange (49) har takket ja til jobben som administrerende direktør i Siva. Når hun tiltrer 1. oktober, tar hun over etter Stein Terje Dahl (63) fra Interim Norge AS som har vært konstituert toppsjef i Siva siden januar. Lorange er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun kommer fra Telenor og stillingen som leder […]

  • 3D printet grunnstein på Åndalsnes

    Lørdag morgen ble en viktig milepæl feiret på Åndalsnes: grunnsteinen til det nye Innovasjonssenter Åndalsnes (INÅ) ble lagt ned. Siva investerer 20 millioner og senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.

  • Et betydelig løft for Sivas næringshage- og inkubasjonsprogram

    En nasjonal evaluering av Sivas til sammen 75 operatører innenfor næringshage- og inkubasjonsprogrammet har resultert i nye og mer effektive tilskuddsmodeller. I tillegg økes de samlede programtilskuddene med 15 %, og innsatsen overfor inkubatorer og næringshager med et betydelig potensiale til å bidra til ytterligere vekst og utvikling i norsk næringsliv forsterkes.