Simulatorsenter skaper begeistring

Simulatorsenteret i Halden har Norges mest avanserte storskjerm. (Foto: Thomas Lilleby / Halden Arbeiderblad)
Simulatorsenteret i Halden har Norges mest avanserte storskjerm. (Foto: Thomas Lilleby / Halden Arbeiderblad)

Siva øker sitt engasjement i Smart Innovation og det nye simulatorsenteret i Halden.

Siva går inn med 1,7 millioner i frisk eierkapital til Smart Innovation og det nye simulatorsenteret i Østfold. Dette skal bidra til økt kommersialisering og utvikling av internasjonalt konkurransedyktige bedrifter.

Siva har også eierskap i eiendomsselskapet Halden Utvikling, og har gjennom dette vært en sentral støttespiller for realisering av simulatorsenteret.

Norges råeste storskjerm

Det nye simulatorsenteret inneholder teknologi i verdensklasse, blant annet Norges mest avanserte multimedieskjerm. Skjermen er på hele 15×5 meter og har en oppløsning på 5K.

– Dette er den første av sitt slag i Norge og en av de første globalt, sier Knut Johansen  i Omni produksjon til Halden Arbeiderblad.

Johansens kollega Trond-Atle Bokerød beskriver det som Norges råeste storskjerm. De har også laget filmen «Mission ePossible» som brukes til å presentere den nye skjermen.

Skal skape internasjonalt konkurransedyktige bedrifter

– Siva har vært engasjert i Smart Innovation Østfold siden etableringen i 2003, sier Sivas utviklingsdirektør Lise Barnes Aalberg. Hun mener simulatorsenteret er et viktig element for å legge til rette for forsknings- og utviklingsprosjekter for akademia og næringsliv.

– Vi i Siva forventer at miljøet blir en faglig spiss innen smarte energiløsninger og blir i stand til å skape internasjonalt konkurransedyktige bedrifter, sier Aalberg.

Gjennom denne investeringen økes Sivas eierandel i selskapet til 23%. I tillegg jobber Siva med å få på plass en inkubator som kan bidra til økt kommersialisering og målrettet bedriftsutvikling.

Energi- og IKT-miljøet i Halden er en del av det nasjonale klyngeprogrammet som drives av Innovasjon Norge, forskningsrådet og Siva.

Følg oss: Siva på Twitter

Følg oss: Siva på Facebook