Ny innovasjonspris til Innoventus-gründer

Anette Skeie Jakobsen, gründeren bak diabetes-appen SmartCare, har stukket av med nok en pris. Forrige uke vant hun innovasjonspris i Dubai på en konferanse i regi av Heltahcare Information and Management Information Society (HIMSS).  SmartCare er inkubatorbedrift i Innoventus AS i Kristiansand, og deltaker i Kvinnovasjon Sørlandet.

Anette Skeie Jakobsen startet bedriften SmartCare AS i 2011. Hennes utgangspunkt var egen erfaring som sykepleier og pårørende. SmartCare leverer mobil trygghetsalarm for kronisk syke. Teknologien er unik: Systemene varsler dine pårørende om at du trenger hjelp, når du ikke er i stand til å varsle selv. Idéen viste seg å være god. Bare det siste året har SmartCares tjeneste DiabetesGuard vunnet tre prestisjefulle nasjonale priser, e-helseprisen, Rosing prisen og Smartprisen.

Til DN forteller Jakobsen at da hun ble bedt om å presentere appen på deres konferanse, mente hun dette var altfor stort for det lille sørlandsselskapet å være med på.

– Men så tenkte jeg at det jo ikke finnes noen bedre måte å presentere oss på internasjonalt på enn på en konferanse med kun leger og andre ansatte i helsesektoren, sier hun til DN, og legger til at det jo bor 300 millioner mennesker i Midtøsten.

Til DN sier Jakobsen at selskapet nå er i ferd med å passere ti prosent markedsandel av Norges 250.000 diabetikere. Med 350 millioner diabetikere i verden, er potensialet enormt, mener hun.

– Om vi bare får en prosent av verdens diabetikere som abonnenter hos oss, vil det bety 57 milioner kroner inntekter. I måneden, påpeker Jakobsen overfor DN.

Les mer om Innoventus her

Flere artikler

  • Selger fabrikkbygning til NorSun

    NorSun, den ledende ikke-asiatiske produsenten av monokrystallinske wafere til ultra-høyeffektive solceller, har gjennomført en emisjon på NOK 230 millioner for å doble produksjonskapasiteten, innføre ny teknologi og redusere enhetskostnadene betydelig.

  • Hallingplast AS er vinner av Sivaprisen 2019!

    Tirsdag 21. mai ble Hallingplast hedret med Sivaprisen på 300.000 kroner. Juryen mener selskapet er en inspirasjonskilde til fremtidig innovasjon og industriutvikling i Norge. – Gratulerer med velfortjent seier! Hallingplast er en familiebedrift som har klart å utnytte norske fortrinn og fornye seg gjennom generasjoner, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut Sivaprisen […]

  • Siva inviterer kloke hoder fra hele landet til Trondheim

    Tirsdag 21. mai samles i underkant av 300 deltakere fra hele landet på Sivakonferansen i Trondheim. Konferansen samler deltakere fra næringsliv, forskning, innovasjon og politikk, og er en sentral møteplass for alle som er opptatt av innovasjon og næringsutvikling.