Ny innovasjonspris til Innoventus-gründer

Anette Skeie jacobsen

Anette Skeie Jakobsen, gründeren bak diabetes-appen SmartCare, har stukket av med nok en pris. Forrige uke vant hun innovasjonspris i Dubai på en konferanse i regi av Heltahcare Information and Management Information Society (HIMSS).  SmartCare er inkubatorbedrift i Innoventus AS i Kristiansand, og deltaker i Kvinnovasjon Sørlandet.

Anette Skeie Jakobsen startet bedriften SmartCare AS i 2011. Hennes utgangspunkt var egen erfaring som sykepleier og pårørende. SmartCare leverer mobil trygghetsalarm for kronisk syke. Teknologien er unik: Systemene varsler dine pårørende om at du trenger hjelp, når du ikke er i stand til å varsle selv. Idéen viste seg å være god. Bare det siste året har SmartCares tjeneste DiabetesGuard vunnet tre prestisjefulle nasjonale priser, e-helseprisen, Rosing prisen og Smartprisen.

Til DN forteller Jakobsen at da hun ble bedt om å presentere appen på deres konferanse, mente hun dette var altfor stort for det lille sørlandsselskapet å være med på.

– Men så tenkte jeg at det jo ikke finnes noen bedre måte å presentere oss på internasjonalt på enn på en konferanse med kun leger og andre ansatte i helsesektoren, sier hun til DN, og legger til at det jo bor 300 millioner mennesker i Midtøsten.

Til DN sier Jakobsen at selskapet nå er i ferd med å passere ti prosent markedsandel av Norges 250.000 diabetikere. Med 350 millioner diabetikere i verden, er potensialet enormt, mener hun.

– Om vi bare får en prosent av verdens diabetikere som abonnenter hos oss, vil det bety 57 milioner kroner inntekter. I måneden, påpeker Jakobsen overfor DN.

Les mer om Innoventus her