Vikingland kan bli Norges nye temapark

Siva har i tre år bistått med utvikling av reiselivskonseptet Vikingland, en temapark med vikinger som spesialtema. Om fire år kan Vikingland på Karmøy stå klart – og bli verdens største vikingrelaterte fornøyelsespark.

– Noe slikt finnes ikke i verden. Prosjektet er sånn sett enestående, sier prosjektkoordinator Odd Erik Salvesen til VG Nett.

Rolf Sandvik
Rolf Sandvik, Siva

Vikinglandet Utvikling har planer klare for at Haugesund-regionen kan få en helårs opplevelsespark med internasjonale kvaliteter. Temaparken skal blant annet inneholde en fornøyelsespark med berg-og-dal-bane, karuseller, aktiviteter og «viking-opplevelser», samt eget teater/konsert-amfi. Planen er at det 300–400 mål store anlegget skal ligge i brukbar avstand til historiske Avaldsnes

Direktør for reiselivsutvikling i Siva, Rolf André Sandvik, har sammen med Lillehammer Kunnskapspark lenge bistått i utviklinga av  prosjektet:

– Vikingland er et spennende reiselivsprosjekt med stort internasjonalt potensial. Siva håper eierne lykkes med å løfte prosjektet, som kan ha store positive ringvirkninger for reiselivet regionalt så vel som nasjonalt, sier Sandvik.

 

Les mer om Vikingland hos VG

Flere artikler

  • Ledige stillinger i Siva

    Vi søker engasjerte medarbeidere som vil være med å rigge Siva for fremtiden. Vi tilbyr en spennende og variert arbeidshverdag i et selskap med et viktig samfunnsoppdrag.

  • Utbygging av Astafjord Industrier er ferdigstilt

    Kassefabrikken skal betjene leveranser til Astafjord Slakteri, men har mulighet for utvidet kundekrets på sikt. Olje- og melfabrikken er i utgangspunktet basert på råstoff fra Astafjord Slakteri.