Vikingland kan bli Norges nye temapark

Siva har i tre år bistått med utvikling av reiselivskonseptet Vikingland, en temapark med vikinger som spesialtema. Om fire år kan Vikingland på Karmøy stå klart – og bli verdens største vikingrelaterte fornøyelsespark.

– Noe slikt finnes ikke i verden. Prosjektet er sånn sett enestående, sier prosjektkoordinator Odd Erik Salvesen til VG Nett.

Rolf Sandvik
Rolf Sandvik, Siva

Vikinglandet Utvikling har planer klare for at Haugesund-regionen kan få en helårs opplevelsespark med internasjonale kvaliteter. Temaparken skal blant annet inneholde en fornøyelsespark med berg-og-dal-bane, karuseller, aktiviteter og «viking-opplevelser», samt eget teater/konsert-amfi. Planen er at det 300–400 mål store anlegget skal ligge i brukbar avstand til historiske Avaldsnes

Direktør for reiselivsutvikling i Siva, Rolf André Sandvik, har sammen med Lillehammer Kunnskapspark lenge bistått i utviklinga av  prosjektet:

– Vikingland er et spennende reiselivsprosjekt med stort internasjonalt potensial. Siva håper eierne lykkes med å løfte prosjektet, som kan ha store positive ringvirkninger for reiselivet regionalt så vel som nasjonalt, sier Sandvik.

 

Les mer om Vikingland hos VG

Flere artikler

  • God jul og takk for i år

    Neste år skjer det ekstra mye spennende hos oss i Siva. Vi fyller 50 år og kommer til å fremstå i helt ny visuell drakt med nyoppussede lokaler. Som alltid er vi opptatt av nyskaping og bærekraftig drift, hvor også gjenbruk er en viktig brikke – noe som gjenspeiles i årets lille julehilsen. 

  • Håndtrykk for bedre regionalt samarbeid

    Tettere samarbeid mellom fylkeskommunene og virkemiddelapparatet skal gi bedre regional næringspolitikk. Tirsdag 28. november ble en ny regional samarbeidsmodell formalisert gjennom et forpliktende håndtrykk.