Ola Borten Moe begynner i Siva SF

Ola Borten Moe er tilsatt som direktør i Siva og skal lede avdeling for innovasjon. Borten Moe er tidligere stortingsrepresentant og statsråd. Han får ansvar for alle Sivas eierskap i innovasjonsselskap, forsknings- og kunnskapsparker. I tillegg blir Sivas utenlandsvirksomhet Borten Moes ansvarsområde.

SIVA er statens redskap for å utvikle og bygge infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling i hele landet. Siva er eid av Nærings- og handelsdepartementet og har hovedkontor i Trondheim.

I samarbeid med det øvrige virkemiddelapparatet, utdanningsinstitusjonene og private aktører vil Siva etablere nye og utvikle eksisterende innovasjonssentre. Et innovasjonssenter skal skape miljø for ideutvikling og styrke gjennomføringsevnen fram til nytt, lønnsomt næringsliv. Dette vil også omfatte et økt engasjement for større innovasjonsklynger i de største befolkningsområdene og de etablerte industriklyngene:

– Ola Borten Moes kompetanse og erfaring vil komme til stor nytte i dette viktige arbeidet, sier styreleder Kristin Reitan Husebø i Siva SF.

Administrerende direktør Erik Haugane er svært fornøyd med å få Ola Borten Moe med i ledelsen av Siva:

– Ikke bare vil innovasjonssatsingen får en meget kompetent leder, men hele Sivas engasjement for nyskaping og vekstkraft vil med Olas inntreden få et kompetanseløft, sier Haugane.

 

For mer info:

Erik Haugane, adm. direktør i Siva SF

Telefon 90721655

Foto: Frederick Kihle/Senterpartiet

Kristin Reitan Husebø
Kristin Reitan Husebø, styreleder i Siva SF
Erik Haugane
Erik Haugane, adm. dir i Siva SF

 

 

 

Flere artikler

  • Ingrid Riddervold Lorange ny toppsjef i Siva

    Ingrid Riddervold Lorange (49) har takket ja til jobben som administrerende direktør i Siva. Når hun tiltrer 1. oktober, tar hun over etter Stein Terje Dahl (63) fra Interim Norge AS som har vært konstituert toppsjef i Siva siden januar. Lorange er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun kommer fra Telenor og stillingen som leder […]

  • 3D printet grunnstein på Åndalsnes

    Lørdag morgen ble en viktig milepæl feiret på Åndalsnes: grunnsteinen til det nye Innovasjonssenter Åndalsnes (INÅ) ble lagt ned. Siva investerer 20 millioner og senteret skal inneholde en gründerlab, det skal drives forskning og innovasjon, og det blir kontorer for både nye og etablerte bedrifter.