Inkubatorbedrift kåret til Nordens heteste investeringsobjekt

Ved hjelp av én PC driver gründer-ekteparet Iren og Görgen Carlström bedriften BidWinTravel. Denne uka ble Kongsvinger-selskapet fra Hedmark Kunnskapspark kåret til Nordens heteste investeringsobjekt i reiselivet.

13 nordiske reiselivsbedrifter var med i konkurransen – som er en «speeddating» der nordiske gründere møtte over 150 internasjonale investorer med det mål å realisere sin forretningsidé. Etter en omfattende utvelgelse i de nordiske landene er tolv selskap kvalifisert til den felles nordiske kapitalmarkedsdagen. Nordic Tourism Investment Forum arrangeres av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, i samarbeid med Business Sweden, SIVA, Investinor, Innovasjon Norge og Invest in Finland.

Rolf Sandvik
Rolf Sandvik, SIVA

BidWinTravel fra Norge og Hedmark Kunnskapspark ble stemt fram av investorene som ”Det mest interessante investeringsobjektet i Norden 2013”. Art Hotel Helsinki fra Finland havnet på andre plass og Vikingaland Haugesund fra Norge kom på tredjeplass.

Det er SIVA som har nominert og arbeidet med å utvikle de norske reisemålsbedriftene. To av bedriftene sitter til daglig i inkubatoren til Hedmark Kunnskapspark. Rolf André Sandvik, direktør for reisemålsutvikling i SIVA, er glad for den gode response de norske selskapene fikk:

– BidWinTravel hadde det mest spennende forretningskonseptet og den mest lovende business-modellen, sier Sandvik. Et annet, stort pluss i boka var at selskapet har tatt i bruk noen veldig få har tenkt på, nemlig kapasiteten i reiselivsmarkedet som allerede er tapt. Og han legger til at det skjer mye spennende innenfor næringslivet i Hedmark.

– Det kommer mye spennende ut av inkubatoren til Hedmark Kunnskapspark. Det er virkelig bra der oppe, så folk i Hedmark skal være stolte av det, sier Sandvik.

Ekteparet Irén og Görgen Carlström driver bedriften BidWinTravel, som holdes gående ved hjelp av en enkelt laptop. Selve ideen om auksjoneringen bygger på et helt nytt forretningskonsept. Hele reiselivsbransjen har stadig mye usolgt kapasitet, som flybilletter, hotellrom og opplevelser. Dette er i utgangspunktet tapte penger for selskapene. Så utgangspunktet for BidWinTravel hvar å finne ut av hvordan de kunne bidra med en ny markedskanal for at flere reiselivsbedrifter i Norge og i utlandet skulle få muligheten til å bruke den usolgte kapasiteten sin.

Forretningsmodellen selskapet bruker har ikke vært gjort tidligere og gründerne har nå fått ny giv til å satse videre.

– Jeg ble veldig glad når jeg fikk høre at vi ble kåret til Nordens heteste investeringsobjekt i reiselivet. Det viser nemlig at hardt arbeid og utholdenhet er viktig for å få til det resultatet men ønsker, og det vet jeg at alle har mulighet til å gjøre, sier gründer Irén Carlström.

Billedtekst: Gründerne Iren og Jörgen Carlström sammen med RTS-direktør jan Lundin.

Les mer om saken hos NRK Hedmark og Oppland.

Les mer hos Glåmdalen

Les mer om Hedmark Kunnskapspark

Les mer om Nordic Tourism Investment Forum

FrankOgDaghedmark

Flere artikler

  • Et betydelig løft for Sivas næringshage- og inkubasjonsprogram

    En nasjonal evaluering av Sivas til sammen 75 operatører innenfor næringshage- og inkubasjonsprogrammet har resultert i nye og mer effektive tilskuddsmodeller. I tillegg økes de samlede programtilskuddene med 15 %, og innsatsen overfor inkubatorer og næringshager med et betydelig potensiale til å bidra til ytterligere vekst og utvikling i norsk næringsliv forsterkes.

  • Nytt styre i Siva

    Sverre Narvesen ble utnevnt som konstituert styreleder i Siva på et ekstraordinært foretaksmøte fredag 22. juni.

  • Utlysninger klynger 2018

    Norwegian Innovation Clusters inviterer til opptak av klynger innenfor Arena og NCE og til forlengelse av pågående Arena-klynger i en nasjonal konkurranse. Programmet Norwegian Innovation Clusters eies og drives i felleskap av Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet. I 2018 gjennomfører programmet en ny utlysning med sikte på godkjenning av nye klynger som skal få støtte […]