Blir mer attraktiv for investorer

Pitch2

I samarbeid med Seed Forum arrangerer SIVA for første gang kurs som gjør gründere mer attraktive for potensielle investorer. Kurset er praktisk retta og skal gi forretningsutviklere trening i pitching. Med klare og tydelige presentasjoner kan man oppnå best mulig resultat, mener SIVAs samarbeidspartner Seed Forum.

SIVAs mål er å bidra til flere vekstkraftige bedrifter, og tar stadig i bruk nye verktøy og virkemidler for å dyktiggjøre inkubatornettverket.

Randi Torvik
Prosjektleder Randi Torvik, SIVA

Prosjektleder Randi Torvik i SIVA forteller at dette har vært et etterlengtet tilbud:

– Norske bedrifter har ord på seg for å tenke for smått. Vi har et stort potensial i å tenke større. Det er avgjørende med et klart budskap for å få de rette personene til å tro på ideen.  Målet er å forstå bedre hvordan investorer tenker og hva de vil ha.

På pitch-treningen vil forretningsutviklere bli trent til å gjennomføre investorpresentasjoner og power pitch for ulike gründerselskap. Hvorfor skal en investor investere i selskapet? En Power pitch skal forklare forretningskonseptet med maksimalt 15 ord og deretter svare på spørsmålet.

Det er Seed Forum som står for det faglige innholdet i samlinga. Seed Forum er en nonprofit-organisasjon som kobler gründere og investorer. Seed Forum arrangerer treff som presenterer firma/konsept for investorer som ønsker å investere. Seed Forum ble etablert i Norge i 2002, og har vokst til å bli en global organisasjon med aktivitet i 26 land. De har i dag hovedkontor i London.

PitchLes mer om Seed Forum.

Randi Torvik ser fram til samarbeidet med Seed Forum:

– Vi som jobber med inkubasjon og nyskaping er opptatt av å være så gode og kompetente hjelpere som mulig. Derfor ser vi at påfyll av ny kompetanse er nødvendig i et marked som er i kontinuerlig endring.

Les mer om SIVAs inkubasjonsprogram.

 

Fagsamlingen for inkubatorer arrangeres på Mesh i Oslo 17.-18. juni.

For mer info: Kontakt Randi Torvik på epost: randi.torvik@siva.no

 

Billedtekster illustrasjon: Riktig presentasjonstekning kan øke attraktiviteten. Bildene er hentet fra SIVA-nett 2011. Alle foto: SIVA/Åge Hojem.