Foredragsholdere

Listen over foredragsholdere blir oppdatert fortløpende i tiden framover. 

 • Portrett Henrik Syse

  Henrik Syse

  Filosof, forfatter og forsker.
  Syse er seniorforsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) og professor II ved Bjørknes Høyskole, og foreleser bl.a. ved BI, Forsvarets Høgskole, Menighetsfakultetet og Universitetet i Oslo.

 • Marte Gerhardsen

  Marte Gerhardsen

  Leder for Tankesmien Agenda. Gerhardsen har jobbet som divisjonsdirektør i DNB og som generalsekretær i CARE. Før det var hun ni år i UD, både som diplomat ved ambassaden i Jakarta og som rådgiver i FN-avdelingen og miljøseksjonen. Hun er statsviter, med en master i statsvitenskap fra London School of Economics.

 • øystein dørum

  Øystein Dørum

  Sjeføkonom i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Tidligere sjeføkonom i DNB og Sparebanken NOR. Dørum er utdannet samfunnsøkonom fra UiO, har master i statsvitenskap fra LSE, og er autorisert finansanalytiker (AFA) fra NHH.

 • frode-eilertsen-mal_980x674

  Frode Eilertsen

  Tidligere direktør for strategi og digital transformasjon i Schibsted. Utdannet ved Harvard Business School og Thayer School of Engineering ved Darthmouth.

 • Sivasegaram Manimaaran

  Sivasegaram Manimaaran

  Head of European and Global Portfolio. Mani joined Innovate UK in December 2013. His role involves liaising with the European Commission and working with potential partners and stakeholders across all of Innovate UK’s programmes with a view to better exploiting synergies between European and Innovate UK’s national programmes and providing UK business with advice on opportunities for participation in EU programmes.
  Mani has a background in UK science and innovation policy and funding.

 • Hilde Svenning

  Hilde Svenning

  Seniorrådgiver ved Kupa, Kunnskapsparken Nord AS og innleid daglig leder i Manoda (tidl. Marcussen Metallstøperi). Svenning har utdanning fra Handelsakademiet (nå BI) innen marked, ledelse og økonomi. Har bred erfaring innen ledelse, styrearbeid, omstillingsprosesser og forretningsutvikling.

 • Jan Gabor

  Jan Gabor

  Markedssjef Mo Industripark. Gabor har bred leder- og industrierfaring, blant annet fra Miraskonsernet, Helgeland Gass og Beam Östberg. Utdannelse fra NMH og BI.

 • dilek

  Dilek Ayhan

  Statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet. Ayhan er kjent som tyrkisk gründer og næringslivsleder og var med på å opprette Alarga, et selskap som jobber med å «bedre bedrifters interkulturelle kompetanse». Utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo.

 • Vincent Fleicher

  Vincent Fleischer

  Avdelingsdirektør for regionalpolitisk avdeling i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tidligere kommunikasjons- og strategidirektør i Innovasjon Norge.

 • ottar tollan

  Ottar Tollan

  Produksjonssjef ved Scandinavian Business Seating AS (Håg) på Røros. Har tidligere bl.a jobbet som produksjonsleder ved Elkem Thamshavn. Tollan har mastergrad i produksjon, kvalitet og vedlikehold fra NTNU og økonomiutdannelse fra BI.

 • per-anders-verdal-portrett-552x624

  Per Anders Folladal

  Daglig leder i Proneo AS, et regionalt innovasjonsselskap med base i Trøndelag. Folladal er spesialist på regionale utviklingsprosesser, innovasjon og entreprenørskap og industrielle innovasjoner.

 • Terje Wold (2)

  Terje Wold

  Direktør for cybersikkerhet i KPMG med bistilling som professor II i cybersikkerhet ved UiT Norges arktiske universitet. Gründer og ex. CEO av Invenia i Tromsø med patentert teknologi for sikker samhandling på Internett. Har lang styreerfaring fra privat, offentlig og ideell virksomhet, og er styreleder i Den Norske Dataforening. Har hovedfag i informatikk fra UIT og Master of Management fra BI

 • SIVA_BERRE_BR23763

  Espen Susegg

  Administrerende direktør i Siva. Susegg har vært leder siden 1.1.2015, og kom fra stillingen som eiendomsdirektør i Siva. Har tidligere erfaring fra finans og eiendomsutvikling. Er utdannet sivilingeniør fra Fakultet for bygg og miljøteknikk ved NTNU og har en MBA in management control fra NHH.

 • Kjerstin Spjøtvoll

  Kjerstin Spjøtvoll

  Direktør for innovasjon i Siva. Ansvarlig for programutvikling, regional tilstedeværelse og eierskap i innovasjonsselskaper. Tidligere ekspedisjonssjef i Nærings- og fiskeridepartementet.

 • eva bratholm

  Eva Bratholm (konferansier)

  Eva Bratholm er årets konferansier. Hun er en av Norges dyktigste og mest erfarne journalist og kommentator og har vært tilknyttet både NRK, Dagbladet, Dagsavisen.