Green Waves AS

Green Waves AS er et teknologiselskap som utvikler neste generasjons elektriske motorer, batterisystemer og båter.

Sivaprisen-21-GW630X

Grønn fryd til sjøs. Gjennom samarbeid, innovasjon og bygging av ny kunnskap har de utviklet et solid og reelt alternativ til det elektriske båtmarkedet. Dermed har Green Waves lagt seg i front på sjøen i det grønne globale skiftet.Selskapet ble stiftet i 2017 med en misjon om å elektrifisere båtmarkedet med miljøriktige løsninger.

4 år senere har Green Waves, i tillegg til å tilby elektrifisering av diesel og bensin-drevne båter, lansert to båter. Designet for norske folk og farvann.Den siste lanseringen GW 630X er en fryd for øyet. En 21 fots skjærgårdsjeep spesialdesignet for elektrisk fremdrift og bygget i sertifisert resirkulert aluminium, signert Eker Design AS. Her er høyt fokus på hydrodynamikk og vekt for å oppnå høyere fart med lav effekt. Materialet kan gjenbrukes uten at det forringer kvaliteten. I tillegg er det økonomisk lønnsomt med en produksjon i Norge ved hjelp av høyteknologiske løsninger som robotsveisning.

Et godt lokalsamfunn er en viktig driver for Green Waves. De ønsker å bidra i byggingen av bærekraftig industri og teknologi –og ikke minst til nye trygge, spennende og grønne arbeidsplasser. Med mål om også å bli en eksportør av bærekraftig teknologi for båtliv, vil de kunne fortsette å bidra til en grønn verdiskaping i Norge.

Avstemningen er åpen til 4. mai

Hogne Hallaraker og Ole Arne Eikesund tar seiershoppet for Siva-prisen 2020. Foto: OBM/Finn E. Larsen

Kåring av vinneren

Etter seleksjon basert på ovennevnte kriterier går fem nominerte virksomheter videre til finalen. Vinneren kåres gjennom en åpen avstemning på web og av en fagjury.