Siva lanserer Norsk katapult

Sivakonferansen

Den nye støtteordningen Norsk katapult skal gi raskere industriell vekst og være en brobygger mellom forskning og marked.

Detaljene rundt den nye industrielle støtteordningen Norsk katapult presenteres på Sivakonferansen i Trondheim 9. mai. Ordningen gir bedrifter mulighet til å teste og visualisere nye løsninger i industriell skala. Ordningen etableres i løpet av året og vil være et samarbeid mellom private og offentlige aktører.

Les også: En industrimelding for nyskaping

Økonomisk krevende

Norsk katapult skal bidra med utstyr og fasiliteter i en økonomisk krevende mellomfase hvor bedriftene har behov for å teste nye produkter, tjenester og prosesser. Gjennom å opprette åpne flerbrukssentre tilknyttet etablert industri vil innovasjonsprosessen gå raskere, spesielt for små og mellomstore bedrifter.

Sivakonferansen

 

– 99% av næringslivet i Norge ligger i kategorien “små og mellomstore bedrifter”. For å få til et vellykket industrielt løft er vi nødt til å ha disse bedriftene med oss. Vi kaller det et koordinert industriløft, der vi ønsker at det offentlige og private i fellesskap skal legge til rette for å øke innovasjonsevnen i næringslivet, sier Sivas adm.dir. Espen Susegg.

Spleiselag

Norsk katapult vil være et spleiselag mellom det private og offentlige. Siva vil i løpet av kort tid komme med en utlysning for å finne gode industrielle samarbeidspartnere.

Den nye ordningen administreres av Siva og blir finansiert av Nærings- og fiskeridepartementet. Siva ble tildelt 50 millioner kroner i statsbudsjettet for 2017 til oppstart og etablering av Norsk katapult.

Sivakonferansen 2017: Den grenseløse industrien